odluka opštine

Dan žalosti u Pljevljima povodom tragične smrti dvojice mladića

Rođaci Ivan (23) i Ognjen Čavić (22) stradali u sudaru kamiona i automobila

14181 pregleda 8 komentar(a)
Pljevlja, ilustracija, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, ilustracija, Foto: Goran Malidžan

Povodom tragične smrti dvojice mladih Pljevljaka koji su sinoć stradali u saobraćajnoj nesreći u blizini Termoelektrane, Opština Pljevlja proglasila je 7. oktobar Danom žalosti.

“Obilježavanjem Dana žalosti povodom tragično preminulih mladih sugrađana, pokazujemo dužan pijetet stradalim čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv ne samo za porodice, već i za grad u cjelini i time iskazujemo solidarnost i duboko saosjećanje sa njihovim porodicama”, navodi se u saopštenju Opštien Pljevlja.

Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Pljevlja, javnim službama, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji Pljevalja.

Lokalni javni emiter Radio televizija Pljevlja će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. Elektronski i drugi mediji na teritoriji opštine Pljevlja, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti.

U saobraćanoj nesreći, koja se u srijedu oko 23 sata dogodila na putu Pljevlja- Đurđevića Tara, pored Termoelektrane Pljevlja, poginuli su rođaci Ivan (23) i Ognjen Čavić (22).

U nesreći su teže povrijeđeni M.K. i maloljetni B.B.

Udes se dogodio kada su se sudarili kamion koji prevozi ugalj za Termoelektranu Pljevlja i putničko vozilo u kojem su bili poginuli i povrijeđeni.