Matijašević tvrdi da je zbog nesavjesnog rada izgubio milione

Matijašević je kazao da je podnio na desetine krivičnih prijava protiv više državnih službenika, sudija, tužilaca.

4806 pregleda 2 komentar(a)
Željko Matijašević, Foto: Jadranka Ćetković
Željko Matijašević, Foto: Jadranka Ćetković

Ročište na kojem se ispitivala zakonitost i opravdanost optužnice, koju je Željko Matijašević iz Nikšića podnio 19. septembra pred Osnovnim sudom u Žabljaku, protiv načelnice Uprave za katastar i državnu imovinu Žaljak Gordane Stevović, zbog krivičnog djela "nesavjestan rad", održano je danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Na ročište u bjelopoljsom Višem sudu nije se pojavila okrivljena Stevović, koja je vijeću dostavila ‘izvještaj ljekara koji potvrđuje nemogućnost pristustva zbog bolovanja’.

Vijeće sudije Radosava Konatara je saopštilo da će odluku o o ovom slučaju donijeti u utorak.

Matijašević je kazao “Vijestima” da je obaviješten da će Viši sud ‘komplet spise vratiti predsjedniku Osnovnog suda Žabljak Mihailu Anđeliću na dalje postupanje’.

Matijašević je podigao optužnicu protiv Stevović, zato što je ona, u svojstvu službenog lica Uprave za katastar i državnu imovnu, PJ Žabljak, tokom 2018. godine kršenjem zakona i drugih propisa, te opštih akata, Uprave za nekretnine PJ Žabljak, svjesno propustila dužnosti nadzora očigledno nesavjesno postupajući u vršenju službe iako je bila svjesna i dužna da zna da usljed takvog postupanja može nastupiti teža povreda prava drugog i imovinska šteta”, piše u optužnici.

U tom aktu dalje se navodi da taj propust manifestovao kroz nestanak originalnih dokumenata iz predmeta Uprave za nekretnine PJ Žabljak, i to komplet dokumentacija sa omotom spisa za knjiženje kod pomenute Uprave.

"Usljed toga nije moglo biti izvršeno knjiženje imovine na ime sada počivše Koviljke Matijašević – njenog pravnog sljedbenika i sina Željka Matijaševića, što je imalo za posljedicu raskid kupoprodajnog ugovora sa privrednim društvom “Levris” doo Beograd, Aleksandra Buturovića iz Beograda kao kupca, zbog čega je Matijašević Željko pretrpio štetu u iznosu od 12 miliona 874 hiljade i 945 eura, tako da je optužena Stevović očigledno nesavjesno postupala u vršenju službe iako je bila svjesna da usljed takvog njenog postupanja može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta koja prelazi iznos od 3000 eura”, navedeno je u optužnici u kojoj se dodaje da je Stevović na ovaj način počinila krivično djelo “nesavjestan rad u službi”.

Matijašević je kazao da je podnio na desetine krivičnih prijava protiv više državnih službenika, sudija, tužilaca.

On je u gradskom parku danas nakon ročišta održanog u 12 časova, izveo performans pod nazivom “Štakama, gipsom i šljemom do pravde”, ukazujući na brojne nepravde kroz koje je, kako tvrdi, prošao.

Bonus video: