Potvrđena kazna za drogu ispod trafike

Optuženi su u bjelopoljskom Višem sudu priznali da su heroin, kokain i konoplju držali radi prodaje

5889 pregleda 2 komentar(a)
Jašarovića izvode iz sudnice (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Jašarovića izvode iz sudnice (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Apelacioni sud Crne Gore pravosnažio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju kojom je Beranac Nino Jašarović (30) osuđen na tri a njegov sugrađanin Kenan Sujković (27) na dvije godine zatvora zbog držanja droge radi prodaje.

Okrivljeni su tokom postupka priznali da su u junu, ispod metalne trafike u blizini kuće drugooptuženog, radi prodaje držali 14,277 grama heroina, 30,666 grama konoplje zapakovane u 12 ručno pravljenih zamotuljaka od plastične folije, kao i 3,673 grama kokaina.

Tokom prvostepenog postupka saopšteno je da su ispod istog objekta, osim droge, držali i vagu za precizno mjerenje.

Optuženi su u bjelopoljskom Višem sudu priznali da su heroin, kokain i konoplju držali radi prodaje...

Tada su saopštili i da se iskreno kaju zbog krivičnog djela koje su počinili.

Tokom suđenja, državni tužilac Vladan Đalović kazao je da je optužnica dokazana u potpunosti, apostrofirajući da je DNK vještačenjem utvrđeno da se na drogi nalazio biološki materijal obojice okrivljenih, što dodatno potvrđuje navode iz optužnice.

Njihov branilac, advokat Nikola Čukić rekao je da nije sporno da su Jašarović i Sujković priznali da su počinili djelo koje im je stavljeno na teret, već da je glavno pitanje - na koliko će im biti odmjerena kazna.

Istakao je da su Jašarović i Sujković priznali djelo i izrazili iskreno kajanje, što uz njihovo vladanje ukazuje da namjeravaju da u budućnosti budu društveno korisni članovi društva.

Nino Jašarović pravosnažno je osuđen na tri a Kenan Sujković na dvije godine zatvora zbog držanja droge radi dalje prodaje. Pored droge, ispod metalne trafike pored kuće Sujkovića držali su i vagu za precizno mjerenje”...

Bonus video: