Tijelo djevojčice pronađeno u Tari, za drugim djetetom se još traga

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije dva dana, na dijelu puta između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je njihova majka Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom.

50026 pregleda 43 komentar(a)
Izvlačenje vozila nakon nesreće, Foto: SZS Mojkovac
Izvlačenje vozila nakon nesreće, Foto: SZS Mojkovac
Ažurirano: 09.10.2022. 18:38h

Skiperi su danas u rijeci Tari pronašli beživotno tijelo djevojčice, potvrđeno je "Vijestima" iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Pljevljima.

Za drugim djetetom se još traga.

Potraga za dvoje maloljetne djece koja su u petak ispala iz vozila nakon slijetanja u kanjon Tare danas je nastavljena.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, na dijelu puta između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je njihova majka Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom. Ona se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz zasada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare.

Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo maloljetno dijete, koje je prevezeno u pljevaljsku bolnicu.

Vozilo su juče iz Tare izvukli mojkovački vatrogasci.

I iz Regionalnog ronilačkog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca (RCUD) je saopšteno da su skiperi u Tari pronašli tijelo djevojčice, koja je u petak ispala iz automobila nakon slijetanja u kanjon rijeke, prenosi agencija MINA.

Iz RCUD su kazali i da će potraga za drugim djetetom biti nastavljena sjutra (ponedjeljak).

Danilo Mijajlović iz RCUD-a rekao je agenciji MINA da je potraga za danas završena i da će se ronioci iz Bijele sjutra vratiti na teren. On je rekao da je pretragu danas otežavala voda koja bila mutna u čitavom toku. "Krajem dana je zaustavljeno vađenje pijeska u gornjim djelovima Tare, voda je počela da se bistri i odmah smo imali rezultate. Nadam se da će tako biti sjutra i da ćemo ovaj tragičan događaj dovesti do kraja", dodao je Mijajlović.

Predsjednik Udruženja raftera Nacionalnog parka (NP) Durmitor Veljko Ostojić kazao je za TV Vijesti da su tijelo djevojčice pronašli na mjestu koje su danas tri puta pretražili.

On tvrdi da su se splavari i rafteri danas i juče u akciji potrage spuštali i do Šćepan Polja, kao i da se akcija u kojoj učestvuju i ronioci, policija i spasioci nastavlja, dok se ne pronađe nestali dječak.

"Jutros smo na vodi od 9:30, nismo prestajali. Tri puta smo ovaj teren prošli do Žugića luke, eto htjeli smo još jednom da se vratimo. Oko pet sati smo je pronašli tri kilometra od mjesta nesreće, na neki kilometar prije Splavišta. Mi i sad tražimo, nećemo li naći i dječaka", rekao je Ostojić.

Ministar odbrane Raško Konjević saopštio je da će se sjutra u potrazi pomoći i pripadnici Vojske i specijalizovane jedinice.

Bonus video: