Nađeno tijelo djevojčice, za dječakom tragaju

Za trećim djetetom tragalo se do sinoć, a akcija će biti nastavljena danas

18213 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Skiperi su juče u rijeci Tari pronašli beživotno tijelo djevojčice, čija se majka u petak poslijepodne survala automobilom u provaliju i poginula.

To je potvrđeno “Vijestima” iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Pljevljima.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak, na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, dijelu između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom. Ona se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz za sada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare.

Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo maloljetno dijete, koje je prevezeno u pljevaljsku bolnicu, a potom u Klinički centar. Direktor pljevaljske bolnice Saša Grbović kazao je u subotu da je dijete bez vidljivih tragova povređivanja...

Za trećim djetetom tragalo se do sinoć, a akcija će biti nastavljena danas.

Ministar odbrane Raško Konjević saopštio je juče da će danas pomoći i pripadnici Vojske i specijalizovane jedinice.

I iz Regionalnog ronilačkog centra (RCUD) iz Bijele saopšteno je juče da su skiperi u Tari pronašli tijelo djevojčice, koja je u petak ispala iz automobila nakon slijetanja u kanjon rijeke.

Naveli su da će ronioci i danas nastaviti potragu.

Danilo Mijajlović iz RCUD-a rekao je agenciji MINA da je pretragu juče otežavala mutna voda.

”Krajem dana je zaustavljeno vađenje pijeska u gornjim djelovima Tare, voda je počela da se bistri i odmah smo imali rezultate. Nadam se da će tako biti sjutra i da ćemo ovaj tragičan događaj dovesti do kraja”, kazao je Mijajlović.

Predsjednik Udruženja raftera Nacionalnog parka Durmitor Veljko Ostojić kazao je za TV “Vijesti” da su tijelo djevojčice pronašli na mjestu koje su danas tri puta pretražili.

On tvrdi da su se splavari i rafteri juče i prekjuče u akciji potrage spuštali i do Šćepan Polja, kao i da se akcija nastavlja, dok se ne pronađe nestali dječak.

”Jutros smo na vodi od 9.30, nismo prestajali. Tri puta smo ovaj teren prošli do Žugića luke, eto htjeli smo još jednom da se vratimo. Oko pet sati smo je pronašli tri kilometra od mjesta nesreće, na neki kilometar prije Splavišta. Mi i sad tražimo, nećemo li naći i dječaka”, rekao je juče Ostojić.

Bonus video: