Kontrola optužnice protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Živkovića odložena za 8. novembar

Za ubistvo Radulovića, kako se navodi u optužnici, okrivljeni su Miloš Radonjić i Petar Đurović, jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine

7579 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Kontrola optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji se trerete da su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, nakon čega je ubijen od pripadnika članovima kavačke grupe, odložena je danas u Višem sudu u Podgorici.

Naredno ročište je zakazano za osmi novembar.

Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću je kazala da je ročište odloženo na zahtjev branioca po službenoj dužnosti okrivljenog Belivuka da bi se upoznao sa spisima predmeta.

Za ubistvo Kapetana, kako se navodi u optužnici, okrivljeni su Miloš Radonjić i Petar Đurović, jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Optuženi su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković. Prema dokumentu Specijalnog tužilaštva, Belivukova grupa koju su činili Miljković, Janković i Ratko Živković po prethodnom dogovoru sa Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe su 14. oktobra 2020. godine "silom, prijetnjom i obmanom zadržali oštećenog Miletu Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način, u namjeri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist".

Okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem, potom ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupu, jer se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu. Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju.

"Nakon što su od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti”, navodi se u optužnici. Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo pokojnog Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta, a zatim ukopano na vrhu Babina glava na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od starih automobilske guma i 50 kilograma roštiljskog ćumura", navodi se u optužnici.