Piperović najavio tužbu protiv Miloševića zbog optužbi koje je bivši direktor UPC iznio na račun Spičanovića

"Takođe, bivši direktor UPC na sudu će morati da objasni na koji način je Spičanović, zajedno ili uz pomoć Đoka Pavićevića, švercovao cigarete. Sasvim je jasno da je Milošević zloupotrijebio fakat i saznanje da su njih dvojica prijatelji i sugrađani. Eto prilike Miloševiću da pred sudom nesputano sve to razjasni", kazao je Piperović

27424 pregleda 22 komentar(a)
Piperović, Foto: Savo Prelević
Piperović, Foto: Savo Prelević

Pravni zastupnik, sada već bivšeg rukovodioca Kontraobavještajne službe u Agenciji sa nacionalnu bezbjednost (ANB), Draga Spičanovića, podgorički advokat Zoran Piperović podnijeće redovnom sudu tužbu, protiv takođe bivšeg direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Rada Miloševića, zato što je u emisiji "Načisto", nedavno emitovanoj na TV Vijesti, na račun njegovog vlastodavca, kako je naveo, iznio niz teških optužbi.

"Koje Spičanovića diskvalifikuju kao čovjeka i profesionalca visoko rangiranog u hijerarsikoj spirali ANB", kazao je "Vijestima" Piperović.

Naveo je da će Milošević na sudu imati priliku da objasni po kom osnovu je dobio operativne informacije, ko mu ih je proslijedio i da odgovori na pitanje na koji način i na osnovu čega pokušava da disfalifikuje njegovog vlastodavca.

"Takođe, bivši direktor UPC na sudu će morati da objasni na koji način je Spičanović, zajedno ili uz pomoć Đoka Pavićevića, švercovao cigarete. Sasvim je jasno da je Milošević zloupotrijebio fakat i saznanje da su njih dvojica prijatelji i sugrađani. Eto prilike Miloševiću da pred sudom nesputano sve to razjasni", kazao je Piperović.

Naveo je da će to ujedno biti i prilika Spičanoviću da u svojstvu tužioca u parnici, da svoje viđenje na jednu bitnu okolnost- zbog čega je baš njega bivši direktor UPC uzeo na zub.

Milošević je podnio ostavku na funkciju direktora UPC nakon skandala kada je na putu između Podorice i Nikšića, od dva kamiona krcatih zaplijenjenjim cigaretama, koje su trebalo da budu spaljene, jedan misteriozno nestao sa trase.

Gostujući nakon toga u emiciji "Načisto" na TV Vijesti, Milošević je kazao „da sumnja da je u sve umiješan dio ANB - Drago Spičanović i tadašnji direktor Savo Kentera.

"Drago Spičanović je čovjek za kojeg postoje operativni podaci da je godinama unazad povezan sa švercom cigareta. On je povezan sa Đokom Pavićevićem, jednim od glavnih organizatora šverca u Luci Bar. Podaci operativni postoje, a nešto valjda znaju i međunarodne službe s kojima smo komunicirali", kazao je Milošević.

Ustvrdio je "da blisku vezu imaju Savo Kentera, Drago Spičanović, Raško Konjević sa Dragom Spičanovićem i Đoko Pavićević".

"Ne govorim da Konjević ima vezu sa Pavićevićem. Drago Spičanović je u vrlo bliskim odnosima, vjerovatno i kumovskim, a do skoro je bio i član njegovog kluba, ne znam je li se šta promijenilo. U svim operativnim spisima je Đoko Pavićević označen kao organizator šverca cigara u Luci Bar", kazao je Milošević u emisiji "Načisto".

Vlasnik špediterske firme "Playmaker" iz Bara Đorđije Pavićević ranije je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Miloševića.

Na nedavnoj sjednici Vlade, Kentera je smijenjen sa mjesta direktora ANB na predlog predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Vlada je na elektronskoj sjednici 8. oktobra imenovala za vršioca dužnosti direktora ANB Borisa Milića, dugogodišnjeg visokopozicioniranog službenika te institucije.

Abazović je prethodno nagovijestio da nekim ljudima nije mjesto u ANB.

Već danas, Marić je smijenio službenike ANB Draga Spičanovića, Miloša Vujisića, Radovana Ivanovića i Danila Grozdanića.

Bonus video: