Teške povrede i razbojništvo u Budvi: Banda maloljetnika pretukla dvojicu Rusa i sugrađanina

Jedan od osumnjičenih uhapšen, za dvojicom maloljetnika se traga

30712 pregleda 47 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija uhapsila je maloljetnog A.B. (16) iz Budve, dok se za drugom dvojicom maloljetnika traga zbog sumnje da su sinoć izvršili krivično djelo razbojništvo, nanoseći teške tjelesne povrede. To je "Vijestima" potvrđeno u budvanskoj policiji.

Riječ je o višestrukim povratnicima. Uhapšeni maloljetnik danas je priveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Banda maloljetnika sinoć je izvršila dva razbojništva, napadajući prolaznike na Slovenskoj plaži i šetalištu.

"Sumnja se da su tri maloljetne osobe juče oko 19.00 časova izvršile krivično djelo razbojništvo na štetu Đ.Z. (60) iz Budve. Oni su, sumnja se, upotrebom fizičke snage od oštećenog otuđili torbu u kojoj se nalazio mobilni telefon, nanoseći mu tom prilikom lake tjelesne povrede", saopšteno je iz Uprave policije.

Policiji je prijavljen napad tri mlađa muškarca, nakon čega je krenula potjera.

Ubrzo nakon pvog napada, maloljetnici su na donjem nasrnuli na dvojicu ruskih državljana. Pokušali su da im otmu rančeve koje su nosili na leđima. Maloljetnici su pretukli ruske državljane koji su zadobili teške tjelesne povrede - polomljenja nosne i jagodične kosti.

Policijski inspektori uspjeli su da identifikuju napadače, te je brzom akcijom uhapšen 16-godišnjak, dok se za njegovim drugovima traga.

Odranije su poznati, policiji, posljednji put dvojica njih su uhapšena zbog eksplozije na bankomatu na gradskom bazenu na Slovenskoj plaži.

"Osumnjičeni B.A. je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: