Presretali, tukli i tražili novac

Sudija za istragu odredio pritvor do 30 dana za dvadesetogodišnje Kolašince Filipa Rakočevića i Nikolu Bulatovića

15278 pregleda 2 komentar(a)
Vozačima prijetili i palicama (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Vozačima prijetili i palicama (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Na predlog rukovoditeljke Osnovnog dražavnog tužilaštva (ODT) Maje Šćepanović sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana za Kolašince Flipa Rakočevića (20) i Nikolu Bulatovića (20).

Oni se sumnjiče da su izvršili krivičnih djela - iznuda u pokušaju i nasilničko ponašanje.

Prethodno, rješenjem tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje od 72 časa.

”Prema do sada prikupljenim podacima, proizilazi osnovana sumnja da su osumnjičeni dana 11. oktobra, u neposrednoj blizini vrtića u Kolašinu, vozilom ‘bora’ kojim je upravljao osumnjičeni F.R. prepriječili put oštećenom V.Č. a zatim ga fizički napali udarajući ga pesnicama u predjelu glave i tijela. Istog dana na obilaznici oko grada presreli su oštećenog T.D., oborili ga na zemlju te mu zadali više udaraca nogama i rukama u predjelu glave i tijela”, kazala je Šćepanović Vijestima.

Prema njenim riječima, osumnjičeni su se potom uputili ka Podgorici, a u mjestu Crkvine prepriječili su svoje vozilo na magistralnom putu i primorali oštećenog M.K. da stane.

Rakočević i Bulatović su od vozača zahtijevali novac, govoreći da imaju kod sebe pištolj i palice.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno kako je V.Č. (54) iz Kolašina u prostorije policije došao sa vidnim povredama i podnio prijavu protiv dvije nepoznate osobe koje su ga, dok se kretao svojim vozilo presrele i zadale mu više udaraca po glavi i tijelu.

”Nedugo zatim, iz Službe hitne medicinske pomoći policija je obaviještena da je sa povredama iz nasilja pristupio T.Đ. (18) iz Kolašina. On je u prijavi naveo da su ga F.R. i N.B., dok se kretao kao pješak, presreli i zadali mu više udaraca po glavi i tijelu”, navodi se u saopštenju.

Potom je policija telefonski obaviještena od strane M.K. iz Bijelog Polja da su ga dvije osobe presrele na magistralnom putu dok se kretao vozilom, upućivale mu prijetnje i zahtijevale od njega da im preda novac.

U prijavi Odjeljenju bezbjednosti Kolašin, M.K. je naveo da se kretao magistralnim putem, kada je ga u blizini Crkvina presrelo vozilo “VW bora” registarskih oznaka KL-AG 778, odakle mu je više lica, gestikulacijom kroz otvoren prozor signaliziralo da zaustavi vozilo.

”Međutim, ja to nisam uradio već sam nastavio putovanje, ali su me oni pretekli. Nakon pređenog kilometra primijetio sam prepriječeno vozilo i dva momka na kolovozu kako stoje raširenih ruku, sprečavajući mi prolazak. Jedan niži momak mi je tražio pare, a drugi je pomenuo da imaju pištolje”, naveo je u prijavi M.K.

Oštećeni je kazao da je tada izašao iz kamiona, i uspio da odgurne tamnijeg momka koji je pokušavao da mu zada udarce pesnicama, a čuo je kada je jedan od njih doviknuo drugom da mu doda palicu.

”Rekao sam da ću pozvati policiju, i uzeo telefon u ruke, nakon čega su oni sjeli u vozilo i odjurili prema Podgorici”, kazao je M.K.

Sva tri događaja policiji su prijavljana u vremenskom periodu od oko 18.50 do 19.15 sati.

Bonus video: