Skidali ga golog u stanici?

Odbrana okrivljenog pitala policijskog inspektora - zbog čega Jasnića nisu uhapsili ni prvi ni drugi put tokom navodne primopredaje tableta, zbog čega sad nije moguće utvrditi čije su one bile

14619 pregleda 5 komentar(a)
Jasnić izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Jasnić izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Ako mora da priča istinu, ne može da laže, ne može da laže, povikao je juče Bjelopoljac Ivan Jasnić (38) obraćajući se u sudnici svjedoku, policijskom inspektoru Asmiru Šabanoviću.

To je kazao nakon što je Šabanović u bjelopoljskom Višem sudu ispričao da je pješke pratio Suada Pejmanovića do frizerskog salona u Nikoljcu, i vidio kada mu je ispred salona, frizer Ivan Jasnić nešto stavio u džep.

”Kod Pejmanovića smo nešto kasnije... pronašli tablete ‘buprenorfin’”, kazao je Šabanović, dodajući da su sačinjene službene zabilješke.

Jasnić je nakon povika dobio opomenu da će biti udaljen, nakon čega je prestao tako da reaguje.

U optužnici piše da je Bjelopoljac 28. decembra 2020. u svom frizerskom salonu prodao tabletu “buprenorfina” Ristu Pandurici iz Mojkovca, za 10 eura. Policija je istog dana zaustavila Panduricu u mjestu Ribarevine i kod njega pronašla drogu. Navodi se ida je 9. marta prošle godine, sugrađaninu Suadu Pejmanoviću prodao istu tabletu...

Inspektor je ispričao da je na sličan način u trećem mjesecu prošle godine pratio Rista Panduricu iz Mojkovca, koji je vozilom, u društvu muške i ženske osobe, došao do salona, te da mu je na isti način Jasnić ispred salona stavio nešto u džep.

”Obavijestili smo kolege koje su ga presrele na Ribarevini i u desnom džepu pronašli drogu”, kazao je Šabanović.

Branilac Jasnića, Ranko Popović pitao je inspektora da li su pokazali Jasniću nađenu tabletu i ukazao da nema dokaza da nađene tablete potiču od njegovog branjenika.

Prigovarajući iskazu, kazao je da nije jasno zbog čega inspektori Jasnića nisu uhapsili prilikom primopredaje...

”Ukazujem na nepotpunost postupka s obzirom na to da nije izvršeno DKN vještačenje, kojim je trebalo da se utvrdi da li je na tabletama i zamotuklju bio prisutan DNK materijal mog branjenika”, kazao je advokat Popović.

Jasnić je pitao inspektora zbog čega nisu prihvatili njegov predlog - da se izuzme video snimak sa obližnje firme, ponavljajući da Pejmanoviću nije prodao drogu a da Panduricu nikad nije vidio...

”Zbog čega ste me skinuli golog u stanici policije, zašto me na svakom koraku pretresate. Što me ne pretresate u posljednjih godinu dana”, pitao je Jasnić u sudnici.

Dodao je i da je dozvolio da mu bez naloga pretresaju stan i da se zbog svega osjeća veoma povrijeđeno.

Ukinutom presudom, Jasnić je osuđen na godinu zatvora.

Jasnić je na suđenju negirao krivicu.

Bonus video: