Predao se Nikić, osumnjičeni za ubistvo Ševaljevića

Iz Uprave policije saopšteno da do sada preuzete radnje ukazuju da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički konflikt

253770 pregleda 99 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: Dušan Cicmil
Sa mjesta ubistva, Foto: Dušan Cicmil
Ažurirano: 16.10.2022. 10:32h

Igor Nikić, za kojim se tragalo zbog sumnje da je sinoć u Podgorici iz vatrenog oružja usmrtio Dragana Ševaljevića (40), predao se policiji, nezvanično je saopšteno "Vijestima" iz Uprave policije.

Do pucnjave je došlo u lokalu "Barley pub", ispod Gradskog stadiona, oko 22.15 časova u subotu.

Prema saznanjima "Vijesti", Nikić se policiji predao oko tri sata poslije ponoći. Prethodno, inspektori su oko ponoći, ispod Gorice pronašli "seat" kojim je pobjegao nakon ubistva.

Iz Uprave policije je danas saopšteno da do sada preuzete radnje ukazuju da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički konflikt.

"Sinoć oko 22.15 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici 19. decembra došlo je upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je od posledica ranjavanja smrtno stradao D.Š. (40) iz Podgorice. Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Policija je zbog ovog krivičnog djela intenzivno tragala za I.N. (42) iz Podgorice.

"Danas u ranim jutarnjim časovima I.N. (42) je pristupio u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica gdje je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Do sada preduzete radnje ukazuju da je ovom događaju prethodio verbalni i fizički konflikt I.N. sa jedne strane i D.Š. i još jednog lica sa druge strane", saopšteno je iz policije.

Nakon ubistva inspektori su izuzimali tragove sa lica mjesta.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu Andrijana Nastić.

Nakon uviđaja, ona je novinarima kazala da je oko 22.30 sati obaviještena da je kod lokala "Barley pub" došlo do upotrebe vatrenog oružja.

"U toku su policijsko-tužilačke aktivnosti na rasvjetljavanju okolnosti događaja. Naložena je obdukcija tijela stradalog D.Š (40)", rekla je tužiteljka Nastić.

Bonus video: