Uhapšen Nikšićanin: Osumnjičen da je u pet navrata provaljivao u stanove i krao novac, zlatni nakit, tehničke uređaje...

Iz UP su kazali da je pretresom prostorija na više lokacija koje koristi F.Đ. policija pronašla i oduzela predmete koji potiču iz krivičnih djela kao i specijalni alat koji je korišćen za obijanje i otvaranje blind vrata

10881 pregleda 4 komentar(a)
Ukradeni predmeti, Foto: Uprava policije
Ukradeni predmeti, Foto: Uprava policije

F.Đ. (30) iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je u pet navrata upotrebom specijalnih alata provaljivao u stanove i krao vrijedne predmete - novac, zlatni nakit, tehničke uređaje i druge predmete, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je tužilac donio rješenje o njegovom zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, identifikovali osobu koja je u pet navrata upotrebom specijalnih alata provaljivala u stanove i otuđivala vrijedne predmete. Nikšićka policija je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišila slobode F.Đ. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnog djela. Nadležni tužilac je nakon saslušanja za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", ističe se u saopštenju.

Ukradeni predmeti, Nikšić
foto: Uprava policije

Iz UP su dodali da je pretresom prostorija na više lokacija koje koristi F.Đ. policija pronašla i oduzela predmete koji potiču iz krivičnih djela kao i specijalni alat koji je korišćen za obijanje i otvaranje blind vrata.

"On je, kako se sumnja, u pet navrata provaljivao u stanove i iz njih otuđivao novac, zlatni nakit, tehničke uređaje i druge predmete. Izuzeti predmeti i tragovi biće vještačeni u Forenzičkom centru, dok je dio pronađenih otuđenih predmeta vraćen vlasnicima", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: