Vesna i Miloš Medenica ostaju u pritvoru

Pritvor produžen i optuženim članovima kriminalne organizacije - Marku Vučiniću i Marjanu Bevenji

24381 pregleda 19 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović

Vijeće Specijalizovanog odjeljenja Višeg suda u Podgorici donijelo je odluku da se produži pritvor bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, nakon što je Specijallno državno tužilaštvo jutros uz optužnicu dostavljenu sudu, tražilo i da joj se produži mjera pritvora zbog straha od bjekstva.

Vijeće je bilo dužno da odmah ili najkasnije u 48 časova donese odluku jer se Medenica tačno već šest mjeseci nalazi u pritvoru ZIKS-a u Spužu zbog - stvaranja kriminalne organizacije, protivzakonitog uticaja...

Sud je na predlog SDT-a, kako saznaju "Vijesti", produžilo pritvor i njenom sinu Milošu kao i optuženim članovima kriminalne organizacije - Marku Vučiniću i Marjanu Bevenji zbog opasnosti od bjekstva.

Miloš Medenica
Miloš Medenicafoto: Boris Pejović

U narednih 15 dana Viši sud će zakazati ročište za kontrolu i ocjenu optužnice SDT-a, a najkasnije za mjesec će se znati da či će akt tužilaštva biti prihvaćen.

Specijalno državno tužilaštvo predalo je danas optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice. Optužnica je predata i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić...

Kako se navodi u saopštenju SDT-a, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Bonus video: