Piperović najavio tužbu protiv Abazovića zbog izjave da Ubović i Lazović švercuju cigarete i kokain

"Nigdje u Evropi premijer jedne države neće izaći sa tvrdnjom da neki biznismen i neki visoki policajac švercuju kokain i cigarete, a da nema institucionalno utemeljenje u dokazima kod organa gonjenja i bezbjednosnih službi", rekao je Piperović

23417 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Advokat Zoran Piperović najavio je da će Osnovnom sudu u Ulcinju predati tužbu protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, zbog povrede prava ličnosti njegovih vlastodavaca - Ranka Ubovića i Zorana Lazovića.

On je to saopštio nakon što je Abazović juče, tokom sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, optužio Ubovića i Lazovića da švercuju kokain i cigarete i da finansiraju kampanju Demokratske partije socijalista za lokalne izbore u Podgorici.

"Evidentno je da i objektivan posmatrač može da vidi jednu apsurdnost - nigdje u Evropi premijer jedne države neće izaći sa tvrdnjom da neki biznismen i neki visoki policajac švercuju kokain i cigarete, a da nema institucionalno utemeljenje u dokazima kod organa gonjenja i bezbjednosnih službi. Ja znam, a zna i premijer, da ni od jedne službe bezbjednosti, ni iz tužilaštva, ima o tome informaciju. Jer da ima takve informacije i da ima dokaza, moji vlastodavci bi odavno bili pod krivično-pravnim tretmanom", rekao je Piperović.

On ističe i da je "premijer jedne države" iznio takvu tvrdnju, a da se nije potrudio da je potkrijepi:

"Moje vlastodavce niko ne poziva od državnih organa da tim povodom dođu i daju izjavu, a ja ću to da iniciram".

"Potpuno je jasno da ovakva izjava ima samo marketinški predznak i njom se eliminišu sumnje u vezi šverca cigara za neke druge. Za očekivati je da premijer bilo koje drzave u svijetu daje na činjenicama utemeljene izjave. Najlakše je blatiti ljude, a posebno one koje doživljavate kao političke neprijatelje. To kažem jer je premijer Abazović izjavio da Ubović i Lazović finansiraju lokalne izbore u Podgorici 30 godina. To je mozda politički sinekurno, ali je ljudski defektno. Svi imamo porodice i rodbinu, ima starijih članova i mladih članova u tim porodicama i nikome nije, posebno u Crnoj Gori, prijatno čuti da se neko bavi tom vrstom kriminala", rekao je Piperović.

Advokat je pozvao Abazovića da "u ova dva dana, prije nego što stigne tužba u ulcinjski sud", učini sve da ga pokoleba u naumu njegovih vlastodavaca "i da se tužba ne napiše".

"Na način što će ili sam izaći sa dokazima, ili ponuditi dokaze državnim organima ili pozvati državne organe da njegovu tvrdnju učine dokazivom ili je provjere. U svakom slučaju, evidentno je da Crna Gora postaje besudna zemlja u kojoj je izgleda sve dozvoljeno. Potpuno sam svjestan da će dio građana Crne Gore ovu izjavu uzeti nekritički i da će navijati za nju, ne tražeći dokaze. Ovdje jedan zanat postaje vrlo isplativ, a to je pljuvanje po svakome. U ovom slučaju ostaje i prilika da pred Osnovnim sudom u Ulcinju, ako bude želio da dođe kad bude uredno pozvan, moj komšija saopšti na osnovu čega bazira svoje tvrdnje. Naravno, u sudnici će, moji vlastodavci iznijeti i šta oni misle o ovakvim izjavama i zbog čega tako misle", poručio je Piperović.

Bonus video: