Stoiljkoviću zabranjen ulaz u Crnu Goru?

Stoiljković se nalazi na čelu TV Adria, a vlasnik je i Radija Jadran

13739 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković

Srbijanskom biznismenu Bratislavu Stoiljkoviću zabranjen je ulazak u Crnu Goru, javio je portal Adria, čiji je Stojiljković i vlasnik.

Adria javlja i da se Stojiljković već nekoliko sati nalazi na aerodromu u Tivtu.

Stoiljković je vlasnik i Radija Jadran iz Herceg Novog.

Važi za biznismena bliskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Demokratskom frontu (DF).

Krajem septembra Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) uskratili su boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana koji su, kako navode, radili za interese stranih službi.

"U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana, Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi", odgovorili su iz MUP-a "Vijestima".

Kazali su da će MUP i ANB, zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama, nastaviti da prate bezbjednosne rizike i u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore.

Bonus video: