Nadzorna kamera snimila moment kada okrivljeni ispaljuje smrtonosne hice

Predsjednica krivičnog vijeća sudija najavila da je planirano da se pregledaju snimci sa četiri kamere. Branilac Piperović naveo da nema potrebe sve pregledati, budući da je okrivljeni priznao krivično djelo

8629 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U nastavku dokaznog postupka na suđenju Nikoli Bogojeviću, optuženom da je 25. septembra 2019. godine sa umišljajem i na podmukao način ubio Branka Vučkovića, danas je u Višem sudu u Podgorici pregledan video snimak sa nadzorne kamere ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab", koja je snimila trenutak kada okrivljeni ispaljuje smrtonosne hice.

Kamera je snimila momenat kada se mladić, upravljajući motociklom, sa kacigom na glavi, kreće lagano ulicom i prilazi ogradi kafića. Potom se zaustavlja i silazi sa motora. Odmah zatim je skinuo kacigu. Iza njega se vidi momak nižeg rasta, da mu se približava iza leđa i bočno. U trenutku kada je Vučković napravio svega nekoliko koraka prema obližnjem pabu, taj momak (okrivljeni Bogojević) ispaljuje hice i on odmah pada na beton. Okrivljeni potom trčećim korakom bježi kroz prolaz obližnje zgrade, a teško ranjenom Vučkoviću, prilazi nekoliko mladića i djevojaka. Sve se dogodilo u nekoliko sekundi...

Predsjednica krivičnog vijeća sudija Vesna Kovačević je najavila da je planirano da se pregledaju snimci sa četiri kamere. Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović je naveo da nema potrebe sve pregledati budući da je okrivljeni priznao krivično djelo.

Sud je danas odredio da se na narednom pretresu 17. novembra sasluša vještak balističar Božidar Bakić, koji će uraditi novo balističko vještačenje, najavila je sudija Kovačević. Dodala je da će na tom glavnom pretresu biti saslušan i balističar Milovan Mihailović, koji je ranije izradio nalaz, radi usaglašavanja njihovih nalaza.

Danas je svjedočio Filip D. Šoć, koji je rekao da je, tek što je Branko Vučković sišao sa motora, momak koji je bio sakriven iza kontejnera, prišao i pucao u njega. Pojasnio je da je tada sjedio u svom pabu sa Damjanom Vučkovićem, bratom stradalog Branka.

“Kada je sišao sa motora i kada je zakoračio prema nama, vidio sam da je jedno lice izašlo iza kontejnera, puca u Branka i onda bježi”, rekao je svjedok.

U izjavi pred tužiocem u istrazi, Šoć je naveo da je sjedio u bašti paba, i okrenut, i da je tada čuo prvi i najjači pucanj, a kada se okrenuo prema Branku Vučkoviću, vidio je da momak ispaljuje još dva hica u njega. Dodao je da se parkirao motorom uz ogradu.

“Bio sam okrenut kada sam čuo prvi pucanj, a kada sam se okrenuo, ovaj momak je pucao još dva puta. Branko nikada nije imao incident u mom lokalu”, naveo je svjedok u iskazu kod tužioca koji je sudija danas pročitala.

Advokat Piperović je primijetio i pitao svjedoka da pojasni iskaze, jer je danas rekao da je vidio detalje, dok je pred tužiocem naveo da je bio okrenut. Svjedok je naveo da je pregledao nadzorne kamere.

Okrivljeni Bogojević je na suđenju u oktobru 2020. izjavio da nijesu tačni navodi optužnice da je počinio "teško ubistvo", te da nije imao namjeru da ubije, već da opomene Vučkovića, jer ga je maltretirao i prijetio.

"Ne osjećam se krivim za teško ubistvo. Nijesam imao namjeru da ga ubijem. Ispalio sam dva hica, a jednim ga promašio, a drugim pogodio u nogu u butinu”, rekao je on tada.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23,20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića. Kako piše u optužnici, zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenimu vezi vraćanja novčane pozajmice, došao kod ugostiteljskog objekta, i u vremenu od 22,30 do 23, 20 časova, na prostoru iza kontejnera za odlaganje smeća, preko puta ovog ugostiteljskog objekta, čekao dolazak Vučkovića.

Kada je naišao motociklom iz pravca autobuske stanice, i parkirao se na kolovozu, ispred lokala "Gejming pab", okrivljeni Bogojević je iskoristio pogodan trenutak, neopaženo priđao sa leđa, za vrijeme dok je koračao u pravcu lokala, iz crne torbice izvadio revolver "magnum", te u prvacu zadnje strane tijela, sa udaljenosti oko tri-četiri metra, ispalio tri hica.

U optužnici piše da su dva promašila, dok ga je jedan pogodio u predjelu donjeg dijela leđa, desne slabine, i od zadobijene povrede je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Bonus video: