Ceković nije došao na pretres jer je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi

Ceković, pored Gorana Milašinovića (39) odgovara za krivično djelo razbojništvo. Za isto djelo odgovaraju Milan Brkić (18) i Filip Marjanović (19) iz Beograda, ali se njima sudi u odsustvu

4444 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud Bijelo Polje (Ilustracija)
Viši sud Bijelo Polje (Ilustracija)

Suđenje optuženima za pljačku Prve banke u Beranama, u bjelopoljskom Višem sudu, odloženo je danas zbog nedolaska optuženog Miloša Cekovića (32). Ceković, pored Gorana Milašinovića (39) odgovara za krivično djelo razbojništvo.

Za isto djelo odgovaraju Milan Brkić (18) i Filip Marjanović (19) iz Beograda, ali se njima sudi u odsustvu.

“Suđenje je odloženo zbog činjenice da je optuženi Ceković prilikom dolaska na prošli pretres doživio saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđen”, kazao je sudija Ivan Adamović.

Prema optužnici, dvojica maskiranih muškaraca, 13. marta 2012. godine, oko 9.20 minuta naoružani su ušli u banku. Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac. Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.036 eura.

"Ušli su Brkić i Marjanović sa fantomkom i maramom preko glave u prostorije banke i naredili svima da legnu na pod. Onda uz prijetnju pištoljem naredili da se otvori trezor i odnijeli 161.036 eura. Nakon toga su ih čekali Milašinović i Ceković i u dva auta se izgubili u nepoznatom pravcu. Djelo su htjeli da izvrše, po prethodnom dogovoru", navodi se u optužnici.

Bonus video: