Sekulović: Nijesam priznao, niti mi je pozlilo

Bivši diplomata je u kućnom pritvoru i zvanično je pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa ruskom obavještajnom službom

28441 pregleda 8 komentar(a)
Hapšenje Sekulovića, Foto: Vijesti cg
Hapšenje Sekulovića, Foto: Vijesti cg

Bivši diplomata Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Radomir Sekulović je reagujući na tekst “Sekulović radio za GRU, ali nema dokaza za SDT?”, objavljen u “Vijestima” 22. oktobra, saopštio da nije tačan navod da mu je tokom ispitivanja od strane SOP (Standardne operativne procedure) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ikada pozlilo.

Povezani članci

22. Oktobar 2022.

Sekulović radio za GRU, ali nema dokaza za SDT?

”Takođe nije tačno da su SPO (Specijalno policijsko odjeljenje) i SDT ikada dobili od mene priznanje o učinjenom krivičnom djelu špijunaže, te da sam navodno zbog toga tretiran blaže i pušten iz pritvora”, naveo je u reagovanju Sekulović.

”Vijesti” su u tekstu objavile da je jedan od sagovornika rekao da Sekulović nije u pritvoru jer mu je pozililo i zdravstveno je ugrožen, dok je drugi kazao da je priznao špijunažu i odao tražene informacije, pa su istražitelji bili blagonakloni i zadovoljni ishodom akcije.

”Neimenovani izvor koji Vam je navodno dostavio ove informacije morao bi da Vam pokaže izvještaj nadležnog ljekara da mi je pozlilo, kao i zapisnik sa ispitivanja u kojem stoji moje priznanje ovog KD. U suprotnom, očito se radi o neprovjerenim informacijama”, naveo je Sekulović u reagovanju.

Sekulović je krajem septembra bio priveden pod sumnjom za saradnju s ruskom obavještajnom službom. On je od tada u kućnom pritvoru, jer je zvanično pod istragom podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) samo zbog posjedovanja pištolja.

Prema nezvaničnim izvorima “Vijesti”, Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) je u posjedu informacija da je Sekulović bio dio špijunske mreže koju je formirao obavještajac ruske Vojne obavještajne službe GRU Igor Jegorovič Zajcev.

Ruski agent je vodio mrežu koja je navodno djelovala u više evropskih zemalja, u koju su uključeni i pripadnici administracija tih država...

Bonus video: