Pritvorenik počinio samoubistvo

Pritvorenici pozvali obezbjeđenje Istražnog zatvora nakon što im M.M. nije odgovarao

37581 pregleda 1 komentar(a)
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović

Pritvorenik M.M. (65), državljanin Srbije, počinio je samoubistvo u Istražnom zatvoru, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Prema istim informacijama, nakon što su službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) pokušale da mu ukažu pomoć, on je transportovan u Klinički centar u Podgorici, gdje je konstatovana smrt.

Izvor "Vijesti" kazao je da se taj pritvorenik objesio u toaletu Istražnog zatvora.

Uprava UIKS-a o događaju je obavijestila Upravu policije, čiji službenici su izvršili uviđaj.

Sagovornik iz UIKS-a kazao je da je M.M. u pritvoru bio zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda.

"Boravio je u sobi sa šest pritvorenika. Ništa nije ukazivalo na opasnost od suicida", kazao je sagovornik iz UIKS-a.

Iz UIKS-a je zvanično saopšteno da je M.M. preminuo danas oko 13.30 u Kliničkom centru.

Navode da je M.M. bio smješten u Istražnom zatvoru u sobi u kojoj se nalazilo sedam pritvorenika. "U vrijeme predviđeno za boravak na otvorenom prostoru - šetnju, četiri pritvorenika su izašla iz sobe kako bi iskoristila tu mogućnost, dok su tri pritvorenika ostala u sobi, od kojih je jedan bio M.M", saopštili su iz UIKS-a.

Kazali su da je, po riječima pritvorenika, M.M. ušao u toalet, gdje se dugo zadržao, te da nije odgovarao na pozive pritvorenika, koji su pozvali obezbjeđenje. Službenici obezbjeđenja su ušli u sobu, otvorili vrata od toaleta i zatekli M.M. u besvjesnom stanju, navode iz UIKS-a.

"Odmah je uslijedila brza intervencija medicinskog osoblja Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a, a potom i transportovanje pritvorenog M.M. u KCCG", dodaje se u saopštenju.

Iz UIKS-a su kazali da su o događaju, uz policiju, obaviještene i ostale nadležne institucije, u cilju preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti pritvorenika.

Bonus video: