Zvicer i Vujotić navodili na ubistvo?

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili Milutina Kneževića, Miloša Jovanovića, Milutina Čotara i Dejana Rutovića

16791 pregleda 0 komentar(a)
Sa policijske akcije u Kotoru (ilustracija), Foto: Uprava policije
Sa policijske akcije u Kotoru (ilustracija), Foto: Uprava policije

Pripadnici kavačkog klana Milutin Knežević, Miloš Jovanović, Milutin Čotar i Dejan Rutović uhapšeni su juče u Kotoru zbog sumnje da su se sa šefovima tog klana Radojem Zvicerom i Milanom Vujotićem dogovarali o ubistvu škaljarca Jovana Jovanovića.

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Odsjeka za borbu protiv kriminala - Sektora za suzbijanje teških krivčnih djela, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića.

Iz SDT-a juče je saopšteno da su krivičnu prijavu podnijeli i protiv Igora Božovića i Vladirmira Vučkovića koji su zbog drugih krivičnih djela u Istražnom zatvoru u Spužu, a najavili su i dopunu krivične prijave protvi Zvicera, Vujotića i Srđe Juriševića koji su u bjekstvu.

Iz policije je zvanično saopšteno da je devet pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičeno za planiranje teškog krivičnog djela, da su četiri osobe uhapšene, a da je oduzeto 14 komada vatrenog oružja i 30.000 eura

”R.Z. (40), M.V. (40) se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja, dok se licima M.K. (38), M.J. (34), M.Č. (57), V.V. (57). I.B. (58), D.R. (43), S.J. (39) na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. U današnjoj koordiniranoj aktivnosti slobode su lišeni M.Č., D.R., M.K. i M.J., dok se lica I.B. i V.V. nalaze u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija, zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih djela. R.Z. i S.J. se nalaze u bjekstvu i za njima su raspisane međunarodne potjernice, dok se M.V. nalazi se Republici Turskoj, a on je lišen slobode zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog djela. U policijskim evidencijama sva procesuirana lica evidentirana su kao pripadnici jedne organizovane krimalne grupe ili njima bliska lica”, piše u saopštenju policije.

Objašnjava se da su Zvicer i Vujotić tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju i podstrekavali druga osumnjičena lica da preduzmu aktivnosti na lišenju života Jovanovića: “Pri čemu su sprovodili pripremene aktivnosti na lišenju života ovog lica, odnosno vršili njegovo osmatranje i praćenje, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbjeđivali sredstva namijenjena za izvršenje krivičnog djela i uništavanje tragova nakon izvršenja, obezbjeđivali i skrivali oružje namijenjeno za izvršenje krivičnog djela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu što bi olakšalo izvršenje krivičnog djela i bjekstvo izvršilaca nakon izvršenja, te skrivali neposredne izvršioce na prethodno pripremljenim lokacijama”.

”Imajući u vidu sprovođenje pojačanih policijskih aktivnosti na području opštine Kotor u tom periodu, ova grupacija nije uspjela izvršiti planirano i pripremano krivično djelo na štetu

Abazović: Posvećeni razbijanju klanova

Predsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je juče da pozdravlja akciju SPBOK, UP i SDT u cilju suzbijananja aktivnosti kriminalnih grupa i otkrivanja počinioca teskih krivičnih djela, koja se sprovela u Kotoru.

Povezani članci

24. Oktobar 2022.

Abazović: Maksimalna posvećenost razbijanju klanova

”Vlada Crne Gore i sve državne institucije ostaju maksimlano posvećene razbijanju svih klanova koji djeluju na području Crne Gore i stvaranju ambijenta u kojoj će bezbjednost građana i njihove imovine biti na najvišem nivou. Idemo dalje, nastavljamo borbu za Crnu Goru očišćenu od kriminala i korupcije”, poručio je Abazović.

Bonus video: