Nosilac liste Svetosavske u Bijelom Polju prijavio prijetnje

Kruže i poruke da je Svetosavska lista prosula ključnih 103 glasa i pomogla koaliciji DPS-a da vlada još četiri godine

8583 pregleda 12 komentar(a)
Perišić, Foto: Svetosavska
Perišić, Foto: Svetosavska

Nosilac Svetosavske liste u Bijelom Polju Svetislav Perišić prijavio je policiji prijetnje putem društvenih mreža, koje je, kako tvrdi, dobio nakon objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora, 23. oktobra.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva "Vijestima" je saopšteno da predmet o tom slučaju nije formiran. Potvrđeno je Perišić podnio prijavu Upravi policije, koja je obavijestila dežurnog tužioca, koji je naložio prikupljanje dokaza.

“U toku je prikupljanje obavještenja i drugih podataka, kako bi se utvrdilo da li u predmenim radnjama postoje elementi krivičnog ili prekršajnog djela”, navode iz ODT-a.

Perišić je ispričao policiji da je u jednoj od objava navedeno da će zbog izdaje biti napadnut u naselju Nikoljac, gdje će ga grupa momaka prebiti, pa makar završila u zatvoru.

“Takođe, na moj račun je stigao veliki broj uvredljivih komentara i fotomontaža”, kazao je Perišić.

Kazao je da se ne osjeća ugroženim i da je spreman da se odbrani od svakog napada, ali da je bila njegova zakonska obaveza da prijavi prijetnje.

Inače, na društvenim mrežama kruže poruke da je vlast opstala zahvaljujući 93 glasa, te da je Svetosavska lista prosula ključnih 107, koji su presudili da koalicija DPS, SD, SD i BS vlada još četiri godine u najvećoj opštini na sjeveru.

Bonus video: