Kovač na čelu BOK-a, Vijeće razmatralo analizu aktivnosti ANB-a na suzbijanju malignog stranog uticaja

Agencija će, nakon konsultacija i drugih internih aktivnosti, dati odgovore na konkretna pitanja članova Vijeća, saopšteno je iz Vlade

16567 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar pravde Marko Kovač izabran je za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Vijeće, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Dritan Abazović, održalo je danas četvrtu sjednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrana analiza aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mjere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mjera.

Iz Vlade je saopšteno da će Agencija, nakon odgovarajućih konsultacija i drugih internih aktivnosti iz svoje nadležnosti, dati odgovore na konkretna pitanja članova Vijeća u odnosu na sadržaj analize.

Navodi se da je, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, pored članova Vijeća, sjednici prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika tog tijela, premijera Dritana Abazovića, čine: ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, v.d. direktor ANB-a Boris Milić, predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, i potpredsjednik tog odbora Mevludin Nuhodžić.

Bonus video: