Abazović: Maligni uticaji nisu samo ruski

Aktivnosti na suzbijanju stranih uticaja se nastavljaju bez restrikcija, poručio je premijer

15380 pregleda 11 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Facebook
Abazović, Foto: Screenshot/Facebook

Premijer Dritan Abazović je, govoreći o tome šta je epilog dosadašnjeg slučaja špijunaže i da li je novi menadžment Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) došao do novih saznanja o stranim uticajima, potvrdio ranije informacije da su preduzete mjere prema 28 osoba.

Pojasnio je, nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, da je nekim osobama sa tog spiska zabranjen ulazak u Crnu Goru, a da je neko proglašen nepoželjnom osobom.

Kazao je da su od Agencije informisani u domenu u kojem je to moguće.

"Neke se akcije nastavljaju i rađene su sa partnerskim službama, mislim da ćemo u narednom periodu imati konkretnije informacije", kazao je Abazović novinarima ispred Vlade.

Poručio je da se neće dozvoliti da se bilo koja institucija sistema zloupotrebljava u politički svrhe. "ANB i komplet sektor bezbjednosti ostaju kredibilan partner međunarodne zajednice", naglasio je on.

Istakao je kako nije loše napraviti analizu jer se ne radi samo o ruskom, "već kako je navedeno - ruskom i drugim uticajima".

Generalno se, dodao je, radi o malignim uticajima.

"U javnosti se sve svelo da je to ruski uticaj. Ako je to želio neko da uradi, a iskoristi situaciju da napravi štit za nešto što možda nije baš toliko politički korektno, onda to treba da se obznani. Ako je sve bilo kako treba, Crna Gora ima jasan svoj pravac i to je neupitno. Važno je naglasiti da ostajemo posvećeni tome i da se aktivnosti u suzbijanju malignih uticaja, ruskih i drugih strana, nastavljaju bez restrikcija", naveo je Abazović.

Bonus video: