Potvrđena optužnica zbog produženog krivičnog djela oštećenje povjerioca

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni, u vremenskom periodu od 28. januara 2020., do 10. novembra 2021. godine u Herceg Novom, kao odgovorno lice v.d. izvršnog direktora A.D."V.B" H.N.,u namjeri da izigra i ošteti povjerioce, sastavljanjem lažnih ugovora i isplatom duga, oštetio povjerioce

3248 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljenog M.P. zbog produženog krivičnog djela oštećenje povjerioca.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni, u vremenskom periodu od 28. januara 2020., do 10. novembra 2021. godine u Herceg Novom, kao odgovorno lice v.d. izvršnog direktora A.D."V.B" H.N.,u namjeri da izigra i ošteti povjerioce, sastavljanjem lažnih ugovora i isplatom duga, oštetio povjerioce.

U optužnici se navodi da je naložio finansijskoj direktorici S.V. da u ime A.D. "V.B." zaključi više ugovora o cesiji, na osnovu kojih se potraživanja koja je imalo to privredno društvo prema svojim dužnicima ustupaju drugim povjeriocima, dok je prema ostalim cesionarima postojao dug ali je isplatom tog duga namjerno stavio povjerioce u povoljniji položaj i time znatno oštetio druge povjerioce na koji način je oštećena U.P. i CCG za iznos od 451,624,14 eura, a bivši radnici A.D."V B" na osnovu potraživanja su ostali oštećeni za iznos od 14.404,15 eura.

Bonus video: