Knežević: Djelovi ANB-a otrgli se kontroli i djeluju kao ideološka kaznena ekspedicija

"Više nemam dilemu da je u toku institucionalni lov na pripadnike srpskog naroda, sveštenike SPC ali i lidere DF-a, i to sve pod narativom odbrane crnogorske nezavisnosti od Srba i malignog ruskog uticaja"

15739 pregleda 40 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF) rekao je da je današnja sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost samo potvrdila njegove najcrnje slutnje o ozbiljnim zloupotrebama u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) za vrijeme bivšeg direktora Sava Kentere i njegovih najbližih saradnika.

"Više nemam dilemu da je u toku institucionalni lov na pripadnike srpskog naroda, sveštenike SPC ali i lidere DF-a, i to sve pod narativom odbrane crnogorske nezavisnosti od Srba i malignog ruskog uticaja", rekao je Knežević za portal RTCG.

Dodao je da narednih dana planira aktivirati i konkretne institucionalne mehanizme u pravcu svoje zaštite.

"Ali i zaštite svih onih koji ne dijele vrijednosti Sava Kentere, a zbog čega nam je i poslao poruku da treba da se iselimo iz Crne Gore. Ozbiljno sam zabrinut za građanski mir i ustavni poredak jer su se djelovi ANB-a odavno otrgli kontroli i djeluju kao ideološka kaznena ekspedicija iz vremena Informbiroa", izjavio je Kežević.

Bonus video: