ODT prikuplja obavještenja u navodnom slučaju nestanka zlatne burme i zuba sa pokojnice u Domu starih

Potencijalno skrnavljenje leša i nestanak ličnih stvari njena familija prijavila je bjelopoljskoj policiji, a ukoliko se dokaže da se nešto tako dogodilo, djelo bi moglo biti okarakterisano kao krađa, tvrde iz policije

5801 pregleda 1 komentar(a)
Stamatovići samo traže istinu (ilustracija), Foto: Shutterstock
Stamatovići samo traže istinu (ilustracija), Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je Upravi policije prikupljanje obavještenja i dokaza o slučaju korisnice Doma starih C. S. čije je tijelo nakon smrti 19. oktobra familiji, kako tvrde, predato bez zlatnog zuba i burme na desnoj ruci.

”ODT je obaviješteno o ovom slučaju, predmet još nije formiran. Osnovno tužilaštvo je naložilo radnje Upravi policije koje se odnose na prikupljanje obavještenja i dokaza, nakon čega ćemo se izjasniti da li u radnjama postoje neki od elemenata nekog krivičnog djela”, saopšteno je “Vijestima” iz ODT-a.

Potencijalno skrnavljenje leša i nestanak ličnih stvari njena familija prijavila je bjelopoljskoj policiji, a ukoliko se dokaže da se nešto tako dogodilo, djelo bi moglo biti okarakterisano kao krađa, tvrde iz policije.

Njeni bratanići Ranko i njegov brat Blažo Baćko Stamatović iz Danilovgrada, najbliži su rod pokojne i o njoj su brinuli 10 godina, nakon što je sa sela prešla da živi kod njih.

Zbog uznapredovale demencije, kao i činjenice da pored njih o njoj nije imao ko da brine, po preporuci socijalnih službi tetku su uputili u Dom starih u Bijelom Polju, kada se ukazalo upražnjeno mjesto.

Ispričali su da osim sentimentalne prsten za njih nema neku veliku vrijednost i da bi prešli preko toga da nisu oktrili da je neko, vjerovatno silom, odlomio zlatan zub, iako znaju da nije imala nikakve intervencije kod zubara.

Prema njegovim riječima, da nešto nije u redu saznali su na putu ka Bijelom Polju, gdje su se uputili nekoliko sati nakon što su iz Doma kontaktirali Ranka, kao staratelja, da im je tetka preminula.

”Moj brat Ranko je razgovarao sa socijalnom radnicom koja je saopštila kako kod preminule nije bilo nikakvih dragocjenosti ili novca, na šta sam konstatovao da na domalom prstu desne ruke ima burmu koju nije skidala više od 30 godina jer je urasla”, ispričao je Baćko.

Dodao je da je na insistiranje da pogleda tijelo, tražio da skinu pokrov, kada je otkrio da u gornjoj vilici sa desne strane nema zlatnog zuba.

Braća ističu da ne žele nikog unaprijed da optuže, ali da insistiraju da se utvrdi istina, ali i odgovornost.

Direktor Doma starih Radoslav Nišavić saopštio je da je ta ustanova odmah po saznanju obavijestila policiiju i tužilaštvo, te da su pokrenuli interne procedure na način što su uzeli izjave od zaposlenih koji su tog dana bili u kontaktu sa pokojnom.

Povezani članci

26. Oktobar 2022.

Pokojnici iščupali zlatan zub i ukrali burmu?

Bonus video: