Incident u kotorskom katastru: Advokaticu udario, pa izbacio iz kancelarije?

Pripravnica u Advokatskoj kancelariji Prelević podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Upravi za katastar i državnu imovinu

74484 pregleda 72 komentar(a)
Detalj iz kotorskog Starog grada (ilutsrcija), Foto: Shutterstock
Detalj iz kotorskog Starog grada (ilutsrcija), Foto: Shutterstock

Pripravnica u Advokatskoj kancelariji Prelević, Ivana Maraš, podnijela je kotorskom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Nikole Miloševića, zaposlenog u Upravi za katastar i državnu imovinu - Područnoj jedinici Kotor, jer ju je, tvrdi, fizički napao, udarao u leđa i nasilno izbacio iz kancelarije, a sve nakon što je po službenoj dužnosti tražila dokumenta u jednom od predmeta.

”Milošević je 19. oktobra oko 14 časova u prostorijama Uprave za katastar i državnu imovinu, PJ Kotor, vršenjem nasilja prema Ivani Maraš, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo i remetio javni red i mir, na način što je u prisustvu nekoliko službenika, drsko i bezobzirno, bez ikakvog povoda, vikao na oštećenu tražeći da odmah napusti kancelariju, da bi, kad ona to nije učinila, istu objema rukama nasilno gurao, a zatim i šakama udarao po leđima i na taj način je odstarnio iz kancelarije, čime bi prijavljeni izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl. 399 Krivičnog zakonika Crne Gore”, piše u krivičnoj prijavi advokata Advokatske kancelarije Prelević, Dragana Prelevića, koja zastupa Maraš.

Toga dana, Maraš, zaposlena kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Prelević, tražila je da joj se dostavi kopija rješenja za klijenta koga zastupa.

”Nakon što je upućena u kancelariju gdje se nalaze pravnici koji obrađuju predmet, prijavljeni je, bez ikakvog povoda, počeo na oštećenu da viče nekontrolisano, govoreći joj: ‘Šta ste došli, ko je vama dozvolio da ulazite ođe, vi ne možete da ulazite ođe’, i da zahtijeva da smjesta izađe iz kancelarije. Nakon što ga je Ivana Maraš upozorila da na nju ne viče, već da je samo od službenice iz Uprave upućena u tu kancelariju i da želi da joj se dostavi traženo rješenje, prijavljeni ju je uhvatio svojim rukama za njenu ruku i pokušao nasilno da je izgura iz kancelarije. Kako mu to nije bilo dovoljno, isti je nastavio sa guranjem i dodatno udaranjem rukama u leđa, uz urlikanje da izađe, a što je na kraju i učinio i izgurao Maraš iz kancelarije pravnika”, piše u prijavi.

Kako se navodi, Milošević je sve te radnje, drsko i bezobzirno ponašanje, izvršio na javnom mjestu - kancelariji pravnika, čime je ugrozio javni red i mir i spokojstvo i tih lica.

”Nakon toga, oštećena je pošla da zatraži pomoć u kancelariji načelnika Uprave Veselina Miletića, koji nije želio da joj da ime službenika koji je napao, niti je reagovao da vidi šta se dogodilo. Imajući u vidu takav pasivan odnos, Maraš je isti dan dala obavještenje u Odjeljenju bezbjednosti Kotor”, navodi se u prijavi.

Naglašava se da je članom 399 Krivičnog zakonika Crne Gore, propisano da - “ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, ukoliko je to izvršeno u grupi ili je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina”.

Iz Advokatske kancelarije Prelević predlažu da osnovni državni tužilac, u skladu sa čl. 44 i čl. 48 ZKP-a, pokrene krivični postupak protiv Miloševića.

Bonus video: