U graničnom pojasu s Albanijom zaplijenjeno 183 kg marihuane i 303 kg rezanog duvana

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici granične policije 7. oktobra uočili tri osobe, koje su na tovarnim grlima transportovale natvorene vreće

6365 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Granična policija je, od 7. do 25. oktobra, u graničnom pojasu sa Albanijom zaplijenila oko 183 kilograma (kg) marihuane i 303 kg rezanog duvana.

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici granične policije 7. oktobra uočili tri osobe, koje su na tovarnim grlima transportovale natvorene vreće.

Kako su naveli iz policije, nakon toga su se te tri osobe sastale sa još dvije, koje su pretovarile džakove u putničko vozilo.

„Kada su uočili službena vozila policije, osobe su počele da odbacuju džakove“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su pripadnici policije pronašli i izuzeli 40 pvc pakovanja marihuane, težine oko 40 kg, kao i 600 pakovanja sa rezanog duvana, težine oko 303 kg.

Na licu mjesta su, kako su rekli iz policije, zatečeni N.G. (30) i A.S. (28) iz Tuzi.

Navodi se da je podgorička policija o događaju obavijestila državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se N.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Dok je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici naložio da se protiv A.S. i N.G. podnese krivična prijava zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo krijumčarenje“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, granična policija je 12. oktobra pronašla dva odbačena džaka i torbu u kojima je bilo 76 pakovanja marihuane, ukupne težine oko 76 kg.

Iz policije su kazali da se preduzimaju mjere i radnje kako bi se identifikovale osobe koje su tu drogu odbacile.

„Osim toga, u aktivnosti sprovedenoj 25. oktobra, koja je bila usmjerena na suzbijanje narkotika preko Skadarskog jezera iz Albanije u Crnu Goru, u priobalnom dijelu policija je pronašla pet džakova u kojima je bilo 67 pakovanja marihuane“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: