U četvrtak saslušanja kandidata za VDT-a

Kandidati koji su ostali u igri za poziciju VDT-a su sutkinja Suzana Mugoša, advokat Aleksandar Kovačević i službenik Uprave policije Vladimir Delević

2753 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Momo Koprivica, sazvao je za 3. novembar sjednicu tog tijela, na kojoj će biti održano konsultativno saslušanje kandidata za izbor vrhovnog državnog tužioca.

Nakon što je tužilac Dražen Burić povukao kandidaturu, u drugom krugu izbora za vrhovnog državnog tužioca ostaju tri kandidata.

Kandidati koji ostaju u igri za poziciju VDT-a su sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša, advokat Aleksandar Kovačević i službenik Uprave policije Vladimir Delević.

U drugom krugu trebalo bi da se obavi konsultativno saslušanje i sa njih troje, nakon čega bi trebalo da uslijedi glasanje na plenarnoj sjednici Skupštine.

U slučaju da novi VDT ne bude izabran, uslijedila bi čitava procedura iznova, koja bi bila započeta raspisivanjem novog javnog poziva Tužilačkog savjeta. Vršiteljka dužnosti Maja Jovanović na tom mjestu u v.d stanju može ostati do 5. februara, kada joj ističe i 2. šestomjesečni mandat.

Početak sjednice u četvrtak zakazan je za 13.30 časova.

Bonus video: