LP: Sankcionisati policajce koji su napali Kojaševića

Poručili su da je atmosfera linča, mržnje i tenzija konačno na terenu počela da prikazuje prve posljedice "srpskog sveta"

4203 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija osuđuje napad na crnogorskog fudbalera i reprezentativca Damira Kojaševića.

"Posebno je tragično što su ovaj napad i fizičko maltretiranje izvršili pripadnici policije Crne Gore koji bi trebali da štite a ne da tuku građane", saopšteno je iz Liberalne partije.

Poručili su da ih zabrinjava da su službenici policije dali sebi "toliko slobodu da mogu da tuku nekoga ko im se ne dopada i ko, kako se vidi po snimcima objavljenim u javnosti, ne pruža ama baš nikakav otpor niti radi bilo šta nedozvoljeno".

"Očigledno je da je atmosfera linča, mržnje i tenzija prema kojoj je kompletna Vlada i politička vladajuća elita sa Abazović na čelu potpuno relaksirana, konačno na terenu počela da prikazuje prve posljedice "srpskog sveta" za koji se bore i u kojem nema mjesta za druge i drugačije", navode oni.

Pozivaju nadležne organe da prije svega odgovore ko su ti službenici policije te da prema istima, shodno zakonima, sprovedu odgovarajuće mjere sankcionišu ih i pošalju poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja.