Zatvorski policajac zadržan u betonjerci, pritvorenicima za 300 eura unosio mobilne telefone

Tufegdžić se tereti za zloupotrebu službenog položaja, uhapšene još dvije osobe

34582 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Zatvorski policajac Živko Tufegdžić (30) osumnjičen je da je u prethodna dva mjeseca unosio mobilne telefone iza spuških bedema i po unijetom telefonu dobijao 300 eura.

Njemu je nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata, kazali su iz ODT Podgorica.

Krivični predmet formiran je i protiv osumnjičenih Anje i Aleksandre Rašović.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjicenog Ž.T, službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, kao i protiv dvije osumnjičene A.R. i A.R. iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela u pomaganju. Protiv osumnjičenih je donijeto rješenje o zadržavanju od 72 časa od časa lišenja slobode. Osumnjičeni je unosio telefone pritvorenicima u periodu od dva mjeseca, dok su osumnjičene davale te telefone i po završenom poslu, odnosno unošenju istih plaćale mu po jednom unijetom telefonu 300,00 eura", saopštili su iz podgoričkog tužilaštva.

Iz Uprave policije je takođe saopšteno da su zbog unošenja mobilnih telefona u Istražni zatvor uhapšene tri osobe, od kojih je jedna zatvorski policajac.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, nakon radnji preduzetih u saradnji sa službenicima UIKS-a, lišili slobode zatvorskog policajca Ž.T. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i A.R. (32) i A.R. (37) zbog sumnje da su izvršile krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja", saopštili su iz policije.

Sumnja se da je Tufegdžić tokom septembra i oktobra ove godine, u više navrata unosio mobilne telefone pritvorenicima u Istražnom zatvoru, a da je "nakon unošenja mobilnih telefona dobijao određenu sumu novca".

"Daljim aktivnostima policije identifikovane su dvije osobe koje su bile uključene u organizovano unošenje mobilni telefona u Istražni zatvor, te su po nalogu državnog tužioca slobode lišene A.R. i A.R. zbog sumnje da su izvršile gore pomenuto krivično djelo", dodaju iz policije.

Sumnja se, kako se navodi, da su one u više navrata obezbijedile mobilne telefone koje je zatvorski policajac unosio pritvorenicima u Istražnom zatvoru, te da su nakon uspješnog unošenja mobilnih telefona "dobijali novčanu nadokandu koju su dijelile sa Ž.T."

"Službenici odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Danilovgrad u saradnji sa službenicima UIKS-a, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju sa aktivnostima usmjerenim ka otkrivanju i procesuiranju svih lica koja su uključena u organizovano unošenje mobilnih telefona i drugih predmeta u Istražni zatvor, o čemu će javnost biti upoznata", zaključuju iz policije.

Bonus video: