Viši sud prihvatio jemstvo vrijednosti od preko 400 hiljada eura: Perović izašao iz Istražnog zatvora

Hhipoteka upisana na Perovićevu imovinu u Nikšiću i na Žabljaku

43748 pregleda 16 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković

Jedan od okrivljenih u predmetu "stečajna mafija" - Darko Perović, izašao je iz Istražnog zatvora nakon što je Viši sud u Podgorici prihvatio da ga, uz jemstvo od 408.524,20 eura pusti da se brani sa slobode.

U rješenju koje je donio sudija Dragoje Jović piše da se prihvata ponuđeno jemstvo, zbog čega će država upisati hipoteku na Perovićevu imovinu u Nikšiću.

Takvu odluku sudija je donio prihvatajući prijedlog Perovićevog branioca, advokata Miloša Vuksanovića.

Hipoteka će biti upisana i na Perovićevu imovinu na Žabljaku.

"Jemstvo će se ukinuti i okrivijeni Perović Darko staviti u pritvor, ako se na uredan poziv suda ne odazove, a izostanak ne opravda ili ako se pojavi neki drugi zakonski osnov za određivanje pritvora. Ukoliko okrivijeni Perović Darko pobjegne, rješenjem suda će se nepokretnosti na koje je upisana hipoteka uknjižiti kao vlasništvo drzžave Crne Gore", piše u rješenju.

Sudija Jović odredio je Peroviću i mjeru nadzora - zabranu napuštanja boravišta, odnosno teritoriju Opštine Budva u kojoj mora boraviti dok traje mjera:

"I ne smije se udaljavati iz te opštine, osim po pozivu suda, eventualno nekog drugog nadležnog organa, za potrebe sprovođenja tih postupaka", piše u rješenju.

Vuksanović je za "Vijesti" kazao da odbrana pozdravlja odluku suda i korektan odnos Specijalnog državnog tužilaštva koji je dalo saglasnost da se prihvati ponuđeno jemstvo:

"Koje je, istina je, zaista visoko određeno. Sasvim smo sigurni da će postupak protiv Darka Perovića rezultirati oslobađajućom presudom ili odustankom postupajućeg tužioca od krivičnog gonjenja, a svakako u ovom trenutku je najvažnije da je on sada sa svojom porodicom i da će se u daljem toku postupka braniti sa slobode", rekao je Vuksanović.

Bonus video: