Odloženo suđenje za ubistvo Roganovića zbog nedolaska okrivljenog Ibrahimovića

Sud je prihvatio predlog specijalnog državnog tužioca da se raspiše potjernica i odredi pritvor Ibrahimoviću, koji se do sada branio sa slobode

7565 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine, zbog nedolaska na glavni pretres okrivljenog Dina Ibrahimovića.

Sud je prihvatio predlog specijalnog državnog tužioca da se raspiše potjernica i odredi pritvor Ibrahimoviću, koji se do sada branio sa slobode.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. novembar.

Okrivljeni su Dino Ibrahimović i Miloš Komar da su pripadnici kriminalne organizacije koja je izvršila ubistvo. Osim njih, optuženi su i Krsto Vujić, Mili Bajramović, i Igor Glavaš, dok je Miloš Đuričković dobio status svjedoka saradnika.

Branilac okrivljenog Ibrahimovića, advokat Damir Lekić je rekao da nije uspio da stupi u kontakt sa njim putem broja telefona koji mu je poznat.

Specijalni tužillac Saša Čađenović predložio je sudu da se Ibrahimoviću odredi pritvor i da se izda potjernica.

“Mislim da su se stekli uslovi da se odredi pritvor Ibrahimoviću, imajući u vidu Izjašnjavanje branioca da nije uspio da stupi u kontakt sa njim putem broja telefona koji mu je poznat. Što ukazuje da se krije i izbjegava da dođe na glavni pretres. Stekli su se uslovi da mu se odredi pritvor i istovremeno i predlažem raspisivanje potjernice jer su se stekli zakonski uslovi za to”, istakao je tužilac Čađenović.

Advokat Damir Lekić je naveo je da smatra da nema zakonskog uslova za određivanje pritvora. Kako je kazao, Ibrahimović se do sada svaki put odazvao pozivu suda.

On je naveo sumnju da se radi o nesrećnom slučaju i da će to i opravdati.

Sudija Vesna Kovačević je podsjetila da je ovo drugo ročište na kojem Ibrahimović ne dolazi.

Prema navodima optužnice, Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva, a Vujić je označen kao organizator ove kriminalne grupe.

Prema navodima istrage, Glavaš je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

Bonus video: