Uhapšen carinik, osumnjičen za primanje mita

U krivičnoj prijavi se navodi da je A.K. vikao i gurao ruske državljane koji su putovali vozom, da je na papiru napisao koliko novca treba da mu daju...

35294 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Carinik A.K. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita. Državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Bijelom Polju Jelena Vučetić mu je, nakon saslušanja, odredila zadržavanje do 72 sata.

"Krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičeni 17.10.2022. godine oko 04:00h, u Bijelom Polju, na graničnom prelazu 'Željeznička stanica Bjelo Polje', u svojstvu službenog lica (carinika) Uprave prihoda i carina Crne Gore, neposredno zahtijevao i primio mito od državljana Ruske federacije T.F. i A.S, koji su ušli u Crnu Goru kao putnici u međunarodnom vozu broj 433, koji saobraća na relaciji Beograd-Bar", saopšteno je iz bjelopoljskog ODT-a.

"Dalje je navedeno da je osumnjičeni prilikom carinske kontrole vikao i zahtijevao od oštećenih da mu kažu koliko novca imaju, a zatim otvorio njihovu torbu u kojoj je bila grafička kartica i kada mu je T.F. saopštio da ista vrijedi oko 800,00 eura, nastavio da viče na njih nakon čega im je oduzeo pasoše, a zatim je napisao na papiru iznos koji treba da mu daju i tom prilikom počeo da ih gura, zbog čega su se oštećeni T.F. i A.S. uplašili, pa je T.F. izvadio iz novčanika dvije-tri novčanice u nepoznatim apoenima u iznosu manjem od 50,00 eura i dao ih osumnjičenom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: