U Istanbulu uhapšen Željko Bojanić

Bojanić je u bjekstvu od kada je Slovenija za njim raspisala potjernicu zbog sumnje da je od septembra 2014. do juna 2015. godine učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu

74222 pregleda 25 komentar(a)
Bojanić, Foto: Eumostwanted.eu
Bojanić, Foto: Eumostwanted.eu

Kotoranin Željko Bojanić uhapšen je u Istanbulu, javili su turski mediji.

Za Bojanićem je i Interpol raspisao međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je umiješan u krijumčarenje droge.

Bojanić je optužen za ubistvo Rista Mijanovića, Cetinjanina koji je bio blizak “škaljarskom klanu”.

CNN Turk je objavio da su policijske ekipe pretražile dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića.

Istanbulska policija je saopštila da dosadašnjim pretraživanjem u dvorištu vile ništa nije pronađeno, kao i da će o svemu javnost blagovremeno obavještavati.

Bojanić je nekadašnji bliski saradnik sada pokojnog Dragana Dudića Frica. Ranjen je u pucnjavi u kojoj je 2010. u kafiću "Moka" u kotorskom Starom gradu ubijen Dudić.

U bjekstvu je od kada je Slovenija za njim raspisala potjernicu zbog sumnje da je od septembra 2014. do juna 2015. godine učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

CNN Türk navodi i da je Bojanić, čiji je nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime “Andelew Belchew Jordan”.

Bonus video: