Turska policija: U bašti kuće u kojoj se skrivao Bojanić nisu pronađeni ostaci tijela

Turski mediji objavili su juče da je Bojanić uhapšen zbog sumnje da je, u dvorištu kuće u kojoj je boravio, ubio i zakopao Cetinjanina Rista Mijanovića

41037 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz policije Istanbula saopšteno je da nijesu pronašli ostatke tijela u bašti kuće u kojoj se sakrivao Kotoranin Željko Bojanić, te da će protiv onih koji dovode javnost u zabludu po tom pitanju preduzeti neophodne pravne radnje.

Objasnili su da je utvrđeno da je Bojanić, za kog pišu da je član organizovane kriminalne organizacije, došao u Tursku sa lažnim sjevernomakedonskim pasošem izdatim na ime Jordan Andelev Belčev i da je boravio u njihovoj pokrajini.

Povezani članci

07. Novembar 2022.

Željko Bojanić ubio Rista Mijanovića?

06. Novembar 2022.

U Istanbulu uhapšen Željko Bojanić

"Kao rezultat započetih istraživanja, pomenuta osoba je uhapšena u operaciji koja je izvedena u okrugu Sarıyer 4.11.2022. U pretresu kuće u kojoj je boravio oduzeta je lažna lična karta, pasoš i digitalni materijal. Prilikom iskopavanja obavljenog po uputstvu javnog tužioca, po dojavi da je tijelo jede osobe zakopano u vrtu kuće, nijesu pronađeni tragovi. Protiv onih koji dovode javnost u zabludu po ovom pitanju biće preduzete neophodne pravne radnje. Policijska uprava Istanbula odlučno će nastaviti borbu protiv svih zločina i kriminalaca u cilju zaštite mira i dobrobiti našeg grada, kao što je to činila i do sada", piše u njihovom saopštenju.

Turski mediji objavili su juče da je Bojanić uhapšen zbog sumnje da je, u dvorištu kuće u kojoj je boravio, ubio i zakopao Cetinjanina Rista Mijanovića.

Kotoranina su uhapsili pripadnici istanbulske Filijale za borbu protiv organizovanog kriminala.

On se godinama nalazio na Interpolovoj listi najtraženiji bjegunaca. Potjernica za njim raspisana je po nalogu pravosudnih organa Slovenije, koji ga terete da je učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Bonus video: