Todorović uhapšen u Njemačkoj: Pripadnik je narkokartela, povezanog sa škaljarskim klanom?

"Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordiniše aktivnosti u vezi sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića iz Bijeljine", navedeno je u saopštenju

37077 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Njemačkoj je uhapšen Milivoje Todorović, koga Bosna i Hercegovina (BiH) potražuje u okviru predmeta krijumčarenja droge, povezanih sa dešifrovanim aplikacijama "Skaj" i "Anom", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordiniše aktivnosti u vezi sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića iz Bijeljine", navedeno je u saopštenju.

Todorović je uhapšen u Frankfurtu po potjernici Tužilaštva BiH.

U saopštenju se naglašava da je Todorović pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narkokartela, povezanog sa takozvanim škaljarskim klanom, dodavši da je bio uključen u krijumčarenje i ilegalno rasturanje velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

Tužilaštvo BiH je istaklo da je poslije dešifrovanja "Skaj" i "Anom" aplikacija Todorović identifikovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazio u inostranstvu, gdje je koordinisao rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega se našao u središtu istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Dodaje se da će Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama, preduzeti sve potrebne aktivnosti da bi Todorović u što kraćem roku bio izručen BiH, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Bonus video: