Kontrola optužnice protiv Jovanića 30. novembra

Vanraspravnim krivičnim vijećem će predsjedavati sudija Boris Savić

5232 pregleda 4 komentar(a)
Blažo Jovanić nakon hapšenja, Foto: Luka Zeković
Blažo Jovanić nakon hapšenja, Foto: Luka Zeković

Kontrola optužnice protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i ostalih okrivljenih, zakazana je za 30. novembar.

Vanraspravnim krivičnim vijećem će predsjedavati sudija Boris Savić, kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

Vijeće Višeg suda u Podgorici 9. novembra je donijelo rješenje da se produži pritvor Jovaniću i Snežani Jović.

Ostali okrivljeni su pušteni na slobodu nakon podignute optužnice, jer nije bilo predloga za produženje pritvora.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Jovanića i 12 osumnjičenih članova njegove kriminalne grupe, kojoj se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Optužnica je podnijeta i protiv stečajnih upravnika Saše Zejaka, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, kao i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća “Titan security”, “Securitas Montenegro”, “Top force system” i “Ogimar MNE”.

Bonus video: