Advokat: Telefonska i mejl komunikacija pokazali da se Krstovići nijesu interesovali za kontejner sa skrivenom drogom

"Iz listing komunikacija i mejl komunikacije Marine Krstović, proizilazi da oni nemaju veze sa izvršenjem krivičnog djela. Nista čudno se nije dogodilo što bi ukazivalo na to da pitaju kada će stići kontejner ili kada će da krene kontejner sa bananama i u njemu sakrivena droga"

17504 pregleda 7 komentar(a)
Sa privođenja Marine Krstović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Sa privođenja Marine Krstović (arhiva), Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerci Marini, optuženima za šverc 1.206 kilograma kokaina, koje su, kako se navodi u optužnici nabavili u Ekvadoru tokom jula i avgusta 2021. godine, a zatim radi prodaje držali u magacinu u Mojanovićima.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. novembar kada je planirano da se saslušaju još dva svjedoka, a zatim i davanje završnih riječi. Predsjednica vijeća sudija Vesna Kovačević odredila je i 21. novembar za davanje završnih riječi.

U nastavku dokaznog postupka, danas su pročitani listing komunikacija za oba okrivljena, kao i mejl prepiska Marine Krstović za period od 23. do 27. avgusta 2021. Takođe je kao dokaz pročitan izvještaj o mjerama tajnog nadzora (MTN). Odbrana je ukazala da okrivljeni Krstovići nijesu bili pod mjerama tajnog nadzora, naglasio je advokat Stefan Jovanović, branilac okrivljene Marine Krstović.

"Telefonska komunikacija koju su okrivljeni imali u periodu od 23. do 27. avgusta 2021, potvrdila je odbranu okrivljenih da se nijesu intersovali za dolazak broda u Luku Bar i nijesu pozvali bilo koga, već su vodili uobičajeni život. I listing komunikacija i mejl komunikacije Marine, proizilazi da oni nemaju veze sa izvršenjem krivičnog djela. Nista čudno se nije dogodilo što bi ukazivalo na to da pitaju kada će stići kontejner ili kada će da krene kontejner sa bananama i u njemu sakrivena droga", kazao je advokat Jovanović.

Dodao je da se radi o obimnoj komunikaciji, ali nema podataka da su bilo koga zvali u Luci Bar. Dodao je da su ovo dokazi koje je sud predložio, te da je sudija primoran da vodi istragu na glavnom pretresu.

"Svi dokazi potvrđuju da su Krstovići nevini. Iz mjera tajnog nadzora proizilazi da okrivljeni nijesu ni bili pod njima, već da su bila neka druga lica. Pod mjere tajnog nadzora je bio stavljen nakon dolaska broda u Luku Bar. I to nam govori da je policijsko tužilački aparat očekivao da će stvarni vlasnik da preuzme kokain u Luci Bar. Kako se ti nije desilo, nadležni organi, a budući da su dobili informaciju od međunarodnih stranih partnera i službi, i da ne bi ispali neznaveni, pokrenuli su istragu za one ljude za koje nijesu ni odredili mjere tajnog nadzora. Podsjećam da iz dostavljene informacije proizilazi da je droga bila otkrivena još dok je brod plovio, neko vrijeme koliko prije nego je uplovio u Luku Bar. I ta informacija ni u jednom slučaju nije ukazivala da Krstović Budmir i Marina imaju veze sa kokainom", istakao je advokat Stefan Jovanović.

Prvi put se našli u ovakvoj situaciji

Danas je svjedočio krim-tehničar Slavoljub Popović, koji je odgovarajući na pitanja odbrane kazao da je on nosio rukavice prilikom brojanja paketa u kojima se nalazilo kokain. Svjedok je dodao da je fotografisao drogu po nalogu kolega iz SPOBOK-a. Dodao je da nakon što su pakete pvc pakovanja izvadili i poređali na pod magacina, fotografisao je drogu.

"I ja sam brojao PVC pakovanja, svi smo, po 50 puta...Prvi put smo se našli u takvoj situaciji. Sve što sam uradio navedeno je u službenoj zabilješci i stojim iza nje", kazao je svjedok Popović.

Bonus video: