Uhapšen Turčinović: Navodno je policajcima donio pušku, pa im prijetio

"Prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor i pokušao fizički da napadne jednog službenika policije, u čemu je spriječen", saopštili su iz Uprave policije

22435 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.11.2022. 21:18h

Cetinjanin Dejan Turčinović (43) danas je, po nalogu državnog tužioca uhapšen u Prijestonici, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iz Uprave policije saopštili su da je Turčinović oko 9,45 časova došao u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i donio lovačku poluautomatsku pušku - da je preda policiji.

Tvrde i da je, tokom boravka u službenim prostorijama ozbiljno prijetio policajcima i vrijeđao ih.

"Prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor i pokušao fizički da napadne jednog službenika policije, u čemu je spriječen“, piše u saopštenju.

U istom tekstu objašnjavaju da su pripadnici cetinjske policije inicirali kod nadležnog tužioca zahtjev za pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, koji je odrađen nakon pribavljene naradbe: "Pronađena je puška i rukohvat od puške. O svemu je upoznat državni tužilac koji je naložio da se pronađeno oružje i lovačka puška, koja je prethodno predata policiji, upute na vještačenje, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela“, saopštili su iz UP.

Bonus video: