Zbog sumnje u krijumčarenje ljudi u blizini granice sa BiH uhapšen državljanin Kosova

"Policija je zaustavila vozilo slovenačkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.H, a u kojem se nalazilo još pet osoba sa Kosova, starosti od 12 do 35 godina"

5031 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija uhapsila je S.H. (50) iz Kosova zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju Uprave policije (UP) navodi se da je policija u saradnji sa službenicima mobilne jedinice granične policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u blizini granične linije sa Bosnom i Hercegovinom, zaustavila vozilo slovenačkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.H, a u kojem se nalazilo još pet osoba sa Kosova, starosti od 12 do 35 godina.

"Sva lica su dovedena u službene prostorije i od njih su prikupljena obavještenja, nakon čega je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se S.H. liši slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuto djelo", dodaju iz UP.

Iz Uprave policije navode da je za S.H. nakon privoda kod nadležnog tužioca donijeto rješenje o zadržavanju, a sudija za istragu ovom licu odredio je pritivor u trajanju od 30 dana.

"S.H. je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: