U zatvoru u Spužu oduzeta četiri mobilna telefona, dva rutera, alkoholna pića, suplementi, bodeži

Iz UIKS su objasnili da njihovi službenici kontinuirano prate i preduzimaju aktivnosti na onemogućavanju unosa i posjedovanja nedozvoljenih stvari i predmeta licima lišenim slobode

14344 pregleda 11 komentar(a)
Zatvor u Spužu, Foto: Boris Pejović
Zatvor u Spužu, Foto: Boris Pejović

Četiri mobilna telefona i dva rutera za internet konekciju oduzeta su juče pretresima u Istražnom zatvoru u Spužu, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Povezani članci

16. Novembar 2022.

U spuškom zatvoru oduzeto više mobilnih telefona

Iz te ustanove objasnili su da njihovi službenici kontinuirano prate i preduzimaju aktivnosti na onemogućavanju unosa i posjedovanja nedozvoljenih stvari i predmeta licima lišenim slobode.

"U okviru planiranih aktivnosti, službenici obezbjeđenja su dana 16. novembra 2022. godine, izvršili pregled i pretres dvije prostorije u kojima borave pritvorena lica, i tom prilikom je pronađeno i oduzeto četiri mobilna telefona, koja su bila sakrivena na poseban način, kao i dva rutera za internet konekciju", kazali su iz UIKS-a.

Istakli su da su protiv pritvorenika kod kojih su pronađene i oduzete nedozvoljene stvari i predmeti utvrdiće se eventualna disciplinska odgovornosti i preduzeti mjere u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.

Oni dodaju da je 14. novembra otkriven i presječen poseban način pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvorenicima u Zatvoru za duge kazne:

"Kojom prilikom je pronađeno i oduzeto određena količina alkoholnog pića, suplementi, bodeži, kao i dva mobilna telefona. Navedene nedozvoljene stvari i predmeti bili su namijenjeni zatvorenicima u zatvorenom odjeljenju, a posredstvom zatvorenika koja su u statusu poluotvorenog odjeljenja. U vezi sa tim, protiv određenog broja zatvorenika, za koje postoji sumnja da su zloupotrijebili povoljniji status boravka u toku izdržavanja kazne zatvora i okončanja istražnih radnji, biće pokrenut postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti, kao i izmjena tretmana zatvorenika", kazali su iz UIKS-a. U tom saopštenju oni ističu da, prateći raznovrsne načine pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvoreničkoj populaciji, Uprava samostalno i u saradnji sa ostalim činiocima bezbjednosti, preduzima niz aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju unosa nedozvoljenih stvari i kontinuirano doprinose na očuvanju stabilnog stanja bezbjednosti", piše u saopštenju.

Bonus video: