Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen da je budžet Srbije oštetio za skoro 270.000 eura

Osim poreske utaje, on se sumnjiči za neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i poresku prevaru u vezi sa porezom na dodatu vrijednost

22127 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog sumnje da je utajom poreza oštetio budžet Srbije za više od 31,5 miliona dinara (268.565 eura), policija u Prijepolju, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu i Poreskom policijom u Užicu, uhapsila je M. L. (50) iz Podgorice, prenosi beogradski Danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštio da se sumnja da je on, "kao odgovorno lice privrednog društva koje se bavi prevozom robe u drumskom saobraćaju, od 2019. do 2021. godine, pribavio 1.160 fiktivnih računa za kupovinu goriva, na osnovu kojih je uvećavao troškove kako bi umanjio porez na dobit pravnih lica, kao i da je za te iste račune zahtijevao povraćaj PDV".

Na taj način je, kako se sumnja, naveo je MUP, "oštetio budžet Srbije za više od 31,5 miliona dinara".

Osim poreske utaje, on se sumnjiči za neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i poresku prevaru u vezi sa porezom na dodatu vrijednost.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

Bonus video: