Do nedjelje odluka vraćaju li Medenicu u pritvor

"Apelacioni sud će donijeti odluku po žalbi u zakonskom roku i o istoj će javnost, radi objektivnog informisanja, biti obaviještena putem saopštenja", kazala je "Vijestima" Danijela Vukčević, sudija portparol Apelacionog suda

31146 pregleda 29 komentar(a)
Medenica, Foto: Boris Pejović
Medenica, Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud do nedjelje će odlučiti o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva koje je tražilo da se preispita i ukine odluka kojom je optužena nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica puštena da se brani sa slobode.

Tom sudu tek juče je dostavljena njihova žalba.

"Obavještavam Vas da je zakonski rok za odlučivanje po žalbi SDT-a, izjavljenoj protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o ukidanju pritvora okrivljenoj Vesni Medenici, tri dana od dana dostavljanja spisa predmeta ovom sudu, kao drugostepenom. Spisi ovog predmeta dostavljeni su Apelacionom sudu dana 17. 11. 2022. godine. Apelacioni sud će donijeti odluku po žalbi u zakonskom roku i o istoj će javnost, radi objektivnog informisanja, biti obaviještena putem saopštenja", odgovorila je "Vijestima" Danijela Vukčević, sudija portparol Apelacionog suda.

SDT je prije četiri dana, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i bitne povrede odredaba krivičnog postupka, predalo Apelacionom sudu žalbu na rješenje vijeća Višeg suda, koje je minulog petka odbilo predlog SDT-a da se Medenici produži pritvor.

Bonus video: