Bujica odnijela tri života

Četrdesettrogodišnja Aleksandra Koruga, Nemanja Koruga i šesnaestogodišnji M. K. stradali juče ujutro u Rogamima

39446 pregleda 22 komentar(a)
Ronioci tragaju za stradalima, Foto: RRC Bijela
Ronioci tragaju za stradalima, Foto: RRC Bijela

Četrdesettrogodišnja Aleksandra Koruga, Nemanja Koruga (19) i tri godine mlađi M. K. stradali su juče ujutro u Rogamima, nakon što je bujica u potok Širolija povukla “sitroen sakso” u kom su bili.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nakon nesreće rečeno da je sa Malog mosta u podgoričkom naselju automobil sletio u pritoku Zete. Taj dio puta juče ujutro bio je pod vodom.

Iz automobila je, tokom nesreće, ispala Aleksandra Koruga, čije beživotno tijelo je prvo izvučeno iz nabujale vode, a u potragu za Nemanjom i njegovim bratom uključili su se ronioci Regionalnog centra Bijela.

Upravi policije nesreća je prijavljena u 7.37 sati, nakon čega su na lice mjesta upućene Služba hitne medicinske pomoći, Služba zaštite i spasavanja, ekipa za uviđaje i obaviješten je Direktorat za vanredne situacije.

Uviđaj na mjestu nesreće
Uviđaj na mjestu nesrećefoto: Dušan Cicmil

Tokom uviđaja, kojim je rukovodio dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica, na teren su stigli i ronioci.

”Naši ronioci su nakon poziva Operativno komunikacionog centra izašli na lice mjesta, u mjestu Rogami kod Podgorice, u potrazi za nestalim licima koja su nakon saobraćajne nesreće automobilom sletjela u rijeku. Nakon kraće potrage, na pet metara dubine pronašli smo vozilo u kojem su se nalazila dva beživotna tijela. Tijela smo izvukli i predali nadležnim organima na dalje postupanje”, rekao je za “Vijesti” Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

Iako nijesu saopštili detalje nesreće, iz UP su nezvanično kazali da je na istom mjestu, dva sata ranije, još jedan automobil sletio u Širaliju, ali da je vozač uspio da ispliva.

Bonus video: