Korać: Vidio sam kad me je Dabetić ranio

Korać je ispričao da je primijetio čarku u kafani "Trepča", a potom vidio varnicu od metka ispaljenog iz pištolja koji je držao Bogdan Dabetić, kao i da je čuo ispaljenje drugog hica, koji ga je pogodio"

6533 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Beranac Sava Korać kazao je da je vidio kada ga je hicem iz pištolja ranio Bogdan Dabetić (22).

To je rekao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Dabetić odgovara zbog pokušaja ubistva.

Prema optužnici, Dabetić je 30. aprila u Andrijevici pokušao da ubije Nikolu Lekića i Dragoslava Kosku i doveo u opasnost život Save Koraća.

Haris Tiganj, koji je učestvovao u tuči zajedno sa Dabetićem, zbog nanošenja lake tjelesne povrede Lekiću, nakon nagodbe sa Tužilaštvom, sporazumno je osuđen na 45 dana zatvora.

”Primijetio sam čarku u kafani. Potom sam vidio varnicu od metka ispaljenog iz pištolja i čuo ispaljenje drugog hica, koji me je pogodio”, kazao je Korać, dodajući da nije primijetio da je Dabetić uperio pištolj u bilo čije grudi ili glavu.

Dabetić je ranije ispričao da je krećući vozilom iz kafane “Trepča” primijetio kako ga Koska “provokativno gleda”, kao i da mu je prišao i pitao - “Šta me gledaš”.

”To sam doživio kao prijetnju, povukao se nazad i izvadio pištolj, repetirao i ispalio jedan hitac u asfaltnu podlogu da ga zaplašim. Koska je krenuo put mene, dok sam se povlačio nazad. Sustigao me i tada sam ga udario u predjelu lijeve sljepoočnice, unutrašnjim dijelom šake stisnute u pesnicu preko korice od tog pištolja. Koska mi je uzvratio udarcima u glavu”, kazao je Dabetić.

Optuženi je objasnio da je identično kao Kosku udario Lekića koji mu je pritrčao sa lijeve strane: “Lekić mi je koljenima stao na grudi i ošamutio me sa više od 10 udaraca. Ustao sam i pritrčao do Tiganja, koji je držao moj pištolj. Lekić je ponovo krenuo prema meni i dok sam se povlačiom ispalio sam jedan hitac u podlogu, na dva metra lijevo od Lekića, kako bih ga zaplašio”.

Lekić se, rekao je, nakon toga zaustavio, ali je potom počeo rukama i nogama da udara po kolima.

Koska je ispričao da je vidio kada je Dabetić ispalio hitac u pod, nakon čega je ga Tiganj udario.

Bonus video: