Ko je Pantoviću polomio zube?

Obrt u slučaju ubistva Zorana Ašanina: umjesto završnih riječi, tužiteljka predložila nove dokaze

23777 pregleda 3 komentar(a)
Pantovića izvode iz sudnice (arhiva, Foto: Jadranka Ćetković
Pantovića izvode iz sudnice (arhiva, Foto: Jadranka Ćetković

Umjesto završnih riječi, suđenje Goranu Pantoviću zbog ubistva vlasnika restorana “Krstac” Zorana Ašanina, biće nastavljeno zbog novog predloga državne tužiteljke Tanje Nišavić, uprkos tome što je pretres ranije bio zaključen.

To je saopšteno u bjelopoljskom Višem sudu.

Prema optužnici, Pantović je 25. aprila 2021. godine, u ugostiteljskom objektu “Krstac” u istoimenom mjestu kod Mojkovca, na podmukao način ubio Ašanina.

Tužiteljka je predložila da sud pribavi presudu Osnovnog suda u Herceg Novom iz 2018. godine, kada je Pantović bio oštećeni, kako bi se utvrdilo da li je povrede zuba, za koje je tvrdio da mu ih je nanio Ašanin, potiču iz predmetnog događaja ili ranije.

Naime, Pantović je tokom suđenja u Višem sudu tvrdio da mu je Zoran Ašanin petnaestak dana prije ubistva polomio dva zuba - kutnjaka, što nije evidentirano u medicinskoj dokumentaciji dan nakon tog događaja.

Kao neobičnu okolnost sa sudsko-medicinskog aspekta, vještakinja dr Ivana Čukić je navela to što u medicinskim izvještajima više ljekara nigdje ne navode dva polomljena zuba, “čije bi povrede izazivale veoma jake bolove i bilo bi nemoguće ne ustanoviti ih pregledom”.

Sudija Dragan Mrdak prihvatio je predlog tužiteljke i izdao nalog za pribavljanje presude, a prihvatio je i predlog odbrane Pantovića, advokata Vidomira Boškovića, da se pribavi i medicinska dokumentacija iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), u kojoj je, kako je naveo, evidentirana popravka zuba nakon određivanja pritvora.

U istom predmetu suđeno je i Velimiru Ljujiću (66) iz Mojkovca zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja djela. Zbog smrti, protiv njega je obustavljen postupak.

Suđenje se nastavlja 23. decembra.

Bonus video: