Tužilački savjet donio odluku o formiranju Centralne popisne komisije

Razmotreno 37 pritužbi na rad tužilaca i rukovodilaca tužilaštava, kao i pritužba u vezi ugrožavanja samostalnosti specijalnog tužioca Miloša Šoškića

4284 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Savjeta, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od prethodnih sjednica Savjeta, Foto: Luka Zeković

Tužilački savjet je na trinaestoj sjednici tog tijela donio odluku o formiranju Centralne popisne komisije.

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, između ostalog, članove savjeta sa rezulatima i izazovima u radu upoznali su rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Danka Živković i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom Risto Stijović.

Takođe je, kako je saopšteno, razmotrena metodologija za izradu godišnjeg izvještaja o radu, te donijeta odluka o formiranju Komisije za izradu godišnjeg izvještaja o radu.

Članovi Tužilačkog savjeta razmotrili su 37 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Nakon toga je, dodaje se u saopštenju, razmotrena i pritužba u vezi ugrožavanja samostalnosti specijalnog tužioca Miloša Šoškića.

Tokom sjednice je donijeta odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u postupku napredovanja.

Bonus video: