Unaprijediće saradnju s kosovskim tužilaštvom

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović sastala se sa vršiocem dužnosti glavnog državnog tužioca Kosova Besimom Keljmendijem

1525 pregleda 2 komentar(a)
Foto: VDT
Foto: VDT

Državna tužilaštva Crne Gore i Kosova unaprijediće saradnju na svim nivoima u cilju udružene i efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala.

To je dogovoreno na sastanku vršiteljke dužnosti (v.d.) vrhovne državne tužiteljke, Maje Jovanović sa v.d. glavnog državnog tužioca Kosova Besimom Keljmendijem, koji je održan u Podgorici.

Jovanović je, kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, kazala da su svjesni činjenice da se pripadnici kriminalnih grupa lako ujedinjuju i da njihova saradnja ne poznaje granice i birokratske procedure.

“Upravo zbog toga za nas predstavlja poseban značaj uspostavljanje direktne saradnje koja bi mogla da ubrza i konkretna postupanja tužilaštava Crne Gore i Kosova”, rekla je Jovanović.

Keljmendi je, kako se navodi, naglasio da će unapređenje saradnje i zajednička postupanja istovremeno doprinijeti, kako prevenciji tako i suzbijanju svih vidova kriminala, u prvom redu organizovanog.

“Sagovornici su se saglasili da će dogovorena saradnja u narednom periodu rezultirati ubrzanjem procedura u konkretnim predmetima”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: