U dvorištu kuće zasadio 43 stabljike konoplje

Optužnicom predstavljeno da je okrivljeni G.Z, u periodu od početka 2022. do 7. avgusta ove godine, neovlašćeno proizvodio drogu

2783 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U dvorištu kuće zasadio 43 stabljike konoplje

Državna tužiteljka u Višem državom tužilaštvu u Podgorici, Radmila Gačević, podigla je optužnicu protiv državljanina Crne Gore G.Z, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Viši sud u Podgorici je donio rješenje kojim je potvrđena optužnica.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni G.Z, u periodu od početka 2022. do 7. avgusta ove godine, neovlašćeno proizvodio drogu:

"Dana 07. avgusta 2022. godine neovlašćeno radi prodaje držao konoplju. Na način što je u dvorištu svoje kuće zasadio 43 stabljike biljke konoplje radi proizvodnje opojne droge i tako neovlašćeno proizveo radi dalje prodaje opojnu drogu konoplju, ukupne neto mase 1.539,403 grama. Zatim je neovlašćeno radi prodaje u svojoj kući držao jedno PVC pakovanje opojne droge konoplje, koju je prethodno neovlašćeno proizveo, neto mase 258,94 grama, dvije providne PVC kutije opojne droge konoplje, koju je prethodno neovlašćeno proizveo, neto mase 14,28 grama, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Opojna droga je pronađena i oduzeta od strane ovlašćenih službenika Uprave policije, a koja je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj proizvodnji i prodaji".

Bonus video: